Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milošević kritizira prvih 100 dana

'Iz Vlade samo Čačićeva galama i zaglušujuća tišina Milanovića'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat za predsjednika HDZ-a Domagoj Ivan Milošević kritizirao je danas Vladu za izostanak programa i strategije kako postići gospodarski zaokret i državu izvući iz krize, izrazivši uvjerenje da će, nakon što dođe na čelo stranke i oporbe te osnuje vladu u sjeni, ponovno HDZ dovesti na vlast i Hrvatskoj osigurati bolju budućnost.

'Kada postanem šef oporbe HDZ će zasigurno s vladom u sjeni uvijek nuditi rješenja, svakodnevno pratiti rad vlade i to je pravi način kako ćemo 2015. ponovno biti prvi. HDZ će ponovno biti na kormilu zemlje i u EU će, siguran sam, biti ta snaga koja će najbolje sačuvati nacionalne, političke, gospodarske i sveopće društvene interese', izjavio je Milošević na konferenciji za novinare u svom stožeru. Vladu Zorana Milanovića kritizirao je da u svojih prvih sto dana nije izašla s jasnim programima, strategijama i ciljevima kako Hrvatsku izvući iz krize, te da je podizanjem PDV-a i rastom porezne presije gospodarstvo gurnula 'dublje prema provaliji'.

'Lijeva vlada dobila je mandat za zaokret, ali od tog zaokreta ni 'z'", poručio je Milošević, dodavši kako iz Vlade slušamo samo galamu prvog potpredsjednika Radimira Čačića te 'zaglušujuću tišinu' premijera Milanovića, 'što nas ne vodi od ruba provalije, već nas tamo gura'. Ocijenio je da pojedini članovi Vlade uopće ne razumiju poduzetništvo te pokazuju da na ideološkoj razini ne vjeruju u poduzetništvo i privatnu inicijativu, najavivši da će, kao saborski zastupnik, u parlamentarnu proceduru uskoro uputiti prijedlog zakona o investicijama od državnog interesa.

Tim se zakonskim rješenjem, koji je izradio njegov stručni tim te za koji, rekao je, u bivšoj, HDZ-ovoj Vladi u kojoj je bio potpredsjednik nije bilo razumijevanja, kani osigurati brža i učinkovitija provedba javnih i privatnih investicija. Milošević je nedopustivim ocijenio aktualno Vladino političko kadroviranje, ističući da će, kada dovede HDZ na vlast i postane premijer, poštovati srednji upravljački sloj u javnim i državnim poduzećima, odnosno kadrovsku politiku voditi po kriteriju stručnosti, znanja i iskustva, te bez članova vlade u nadzornim odborima. 'Nećemo sigurno u mjesec dva pomesti srednji upravljački sloj jer je to neodgovorno i gubi se sve ono u što se godinama ulagalo', rekao je.

Na novinarski upit što misli o povratku Ivića Pašalića u HDZ te je li istina da je krajem siječnja u zagrebačkom hotelu Westin s njim popio kavu, Milošević je ponovio da je kavu pio s novinarom te da je Pašalić, s kojim se samo pozdravio, sjedio u drugom dijelu hotelskog kafića. 'HDZ, da bi išao naprijed, treba nove ljude i ideje, okrenuti se budućnosti, a ne prošlosti', poručio je.

Pročitajte i ovo Biračko mjesto Željezno Žumberačko - 6 Što su im obećali? FOTO I ovdje je pobijedio HDZ: Vjernim biračima ni ovakvi uvjeti nisu zasmetali Davor Božinović Motivacija uoči izbora Davor Božinović komentirao snimku predsjednika stranke i otkrio hoće li tražiti krivca: "Kada malo bolje poslušate..."

'Nespremni za preuzimanje kormila države'

Kandidat za predsjednika HDZ-a Darko Milinović rekao je danas kako je vlada u prvih 100 dana pokazala da je nespremna preuzela kormilo države.

Ocijenio je da vlada nema jasnu viziju i nije koordinirana te je ustvrdio da se ne zna tko je vođa tima. Također je rekao kako Zoran Milanović ne pokazuje koja je njegova odgovornost i da nije povukao još nijedan državnički potez. Hrvatska nema više vremena čekati i ovih 100 dana nove vlade traži snažan odgovor oporbe, rekao je Milinović i dodao da bi to trebao biti HDZ, ali, istaknuo je, HDZ sada ne nudi konkretna rješenja za nastalu situaciju.

Govoreći o radu vlade, rekao je kako njezina predsjednika Zorana Milanovića nigdje nema, da među ministrima nema koordinacije u važnim pitanjima za državu, poput privatizacije, postavljanja kadrova u nadzorne odbore javnih poduzeća i slično. Ustvrdio je kako se ne zna tko je vođa tima, dodajući da Zorana Milanovića nigdje nema i da ne upravlja situacijom. Ocijenio je da je ova vlada nespremna preuzela 'kormilo države'.

Milinović je istaknuo da se protivi privatizaciji Hrvatske poštanske banke, Croatia osiguranja i drugih javnih poduzeća. Također je rekao da je HDZ-u, po rezultatima ispitivanjima javnog mnijenja, rejting stranke pao na niskih 17 posto zato što ta stranka nije konstruktivna oporba jer ne nudi konkretna rješenja za nastalu situaciju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene