Ulje na cesti, ilustracija
Ulje na cesti, ilustracija Foto: Getty Images

Policija je podnijela kaznene prijave protiv kradljivca transformatora u riječkim Škurinjama i vozača koji je, prevozeći plijen, onečistio okoliš jer je iz ukradenog transformatora putem iscurilo oko tisuću litara rashladnog ulja.


Primorsko-goranska policija u utorak je izvijestila da je kriminalističkim istraživanjem utvrdila kako je 27-godišnji državljanin Srbije u kolovozu ove godine ukrao transformator iz trafostanice izvan funkcije u Škurinjama u Rijeci.

Za posao je angažirao i 49-godišnjeg vlasnika kamiona s dizalicom koji mu je ukradeni transformator pomogao ukrcati. No, prilikom ukrcaja je došlo do oštećenja otuđenog transformatora pa je putem iz njega isteklo oko tisuću litara rashladnog ulja.

Stara gradska vijećnica u Splitu Išetao iz zgrade s ukradenom slikom: U staroj gradskoj vijećnici shvatili da su ostali bez vrijedne umjetnine

WC školjka, ilustracija Lopov u Lici opustošio kupaonicu: Iz kuće nestala WC školjka, a trebao mu je i bojler

Nakon što je osumnjičeni 49-godišnjak parkirao kamion na travnatu površinu u Saršonima u Rijeci, ulje je i dalje nastavilo istjecati čime je, kako kažu u policiji, mogao trajnije ili u znatnoj mjeri ugroziti kakvoću tla te život ili zdravlje ljudi. Vrijednost ukradenog transformatora policija procjenjuje na 200 tisuća kuna.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju