Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanovnici očajni

Iz termolakirnice se širi smrad i buka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici Sesvetskog Kraljevca u jednom su danu sakupili 400 potpisa protiv Auto kuće Zubak koji je, kako tvrdi jedan od mještana, u sklopu skladišta pokrenuo termolakirnicu iz koje se širi smrad i buka.

Od prije mjesec dana stambenim naseljem Sesvetski Kraljevac širi se nesnosna buka i smrad. Stanovnici tvrde kako je sve počelo prije mjesec dana kada je Auto Zubak odlučio u sklopu skladišta za gume pokrenuti i Tvornicu autobusa, a termolakirnica samo je korak prema tome. 

Pročitajte i ovo Tvrtka MB Namenska U Srbiji Eksplozija u vojnoj tvornici: Vidi se gusti crni dim, ozlijeđeni prevezeni u bolnicu Boeingova tvornica u Rentonu Model 737 Max Moguća nova greška na Boeingovim avionima: Na sigurnosni pregled odlazi 50 mlažnjaka

'On je veliki igrač i novopečeni tajkun, a takvi u našoj državi mogu što hoće', kaže Josip Stojčević, stanovnik Sesvetskog Kraljevca. Čak 400 stanovnika potpisalo je peticiju da se zaustavi gradnja Tvornice autobusa, a pismo su slali i predsjedniku Mesiću. 'Nema smisla da se obraćamo ministrici Matulović Dropulić, ona reagira samo kada treba rušiti malim ljudima, kada je u pitanju netko veći, onda neće ni pokušati intervenirati', dodaje Stojčević. 

Najavili prosvjede

Pita se kako je moguće da je Zubak dobio dozvolu za pokretanje tvornice u stambenom naselju. 'Gotovo sam 99 posto siguran da se radi o korupciji koja nas u ovoj državi vodi u propast', rekao je Stojčević i najavio, ukoliko mjerodavni ništa ne poduzmu, izlazak stanovništva Sesvetskog Kraljevca na ulice. Tvrdi da će Zubak izgradnju  tvornice pokušati opravdati otvaranjem novih radnih mjesta te da će pri tome svi zaboraviti kakva se šteta čini za cijeli kraj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene