Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dalmacija pomaže

FOTO Iz Splita otišlo 40 tona pomoći u poplavljene krajeve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pomoć se skuplja u cijeloj Dalmaciji - od Zadra do Dubrovnika, priključile su im se sve braniteljske udruge, studenti i građani.

Udruga veterana 4. gardijske brigade iz Splita danas je otpremila dva šlepera s oko 40 tona hrane i drugih potrepština stanovnicima ugroženih područja.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet

'Pomoć se skuplja u cijeloj Dalmaciji - od Zadra do Dubrovnika, priključile su im se sve braniteljske udruge, studenti i građani. Jedan kamion s oko 20 tona pomoći ujutro bi trebao biti poslan u Bosnu', izjavio je Božo Zadro, predsjednik Udruge veterana 4. gardijske brigade Split.

Večeras u 19 sati iz Solina kreće konvoj pomoći - šleper, dva kamiona i kombi za Slavoniju, potvrdili su iz Županijskog crvenog križa.

I vi možete pomoći poplavljenima! Evo što im je sada najpotrebnije!

'Zanimljivo je da se akciji prikupljanja pomoći priključilo oko deset tisuća splitskih studenata koji su donosili hranu, pomagali u utovaru pomoći', izjavio je Marijan Bašić, predsjednik udruge studenata splitskog sveučilišta.

S druge strane, splitski Crveni križ prikuplja pomoć na nekoliko mjesta u gradu. Ujutro i oni šalju najmanje dva kamiona s oko 30 tona pomoći - hrane, odjeće, higijenskih potrepština. Pomoć se prikuplja i u osnovnim i srednjim školama u Splitu. Snimili smo učenike 2. razreda osnovne škole Manuš koji su jutros donijeli po vrećicu pomoći pogođenima poplavama. Pomoć se nastavlja prikupljati do kraja tjedna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene