Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slana voda

Iz slavina im još od 1963. teče more

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Novigradu već gotovo 2 mjeseca ne koriste sol za kuhanje. Iz njihovih slavina teče voda pomiješana s morem. Problem se još od 1963. javlja gotovo svake godine nakon većih plima i padalina. U vodovodu najavljuju skoro rješenje problema, ali i plaćanje računa za trošenje mora.

U Novigradu nemoraju strahovati od smrzavanja vode u cijevima, jer iz njihovih slavina teče more. Iako piju najskuplju kavu mogu se pohvaliti da je samo u njihovom mjestu more zimi toplo.

Pročitajte i ovo Loša voda - 3 Nije za piće ni za kupanje Uredno im stižu računi za vodu punu blata i mulja: Komunalno tri godine ne rješava problem, a direktor dao otkaz Ilustracija rezultati ispitivanja Zamućen je izvor rijeke u Dalmaciji: "Prokuhavajte vodu za piće"

Voda je boćata već gotovo puna 2 mijeseca. Unatoč svemu računi na njihove adrese i dalje stižu. Problem je u vodocrpki, koja se nalazi na samoj plaži, tako da za veće plime ili obilnijih kiša more ulazi u vodoopskrbni sustav i na taj način novigrađanima zaslanjuje život.

No problem bi uskoro trebao biti riješen spajanjem u sustav magistralnog cjevovoda. 'Sad u ovom trenutku, Vodovod Zadar radi zadnje radnje da taj čitavi sustav stavi u funkciju. Zaista je dakle pitanje dana', tvrdi načelnik općine Novigrad Joso Klapan. Slučajno ili ne sve će biti gotovo baš pred lokalne izbore.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene