Nesvakidašnja krađa obilježila je novogodišnju noć u Rijeci. Iz jaslica ispred katedrale svetog Vida ukraden je kip Isusa. Kipiću Marije odrezan je jedan prst, a kipiću pastira dva.

Galerija


Jaslice ispred riječke katedrale trenutno su bez najvažnijeg člana. Malenog Isusa netko je ukrao. Kao da to nije dovoljno, kipiću Marije odrezan je jedan, a kipiću pastira dva prsta. Riječani su u čudu.

Vezani članci Ukradeni bicikli, ilustracija "Operirali" po Zagrebu: Četvorica muškaraca krala bicikle, provaljivali u caffe i samoposlužne aparate Bill Skarsgard na setu serije \ Zgodni Šveđanin koji je pokorio Hollywood šetao Rijekom u vrućim hlačicama, no nije ga bilo lako prepoznati u ovom izdanju

Riječka nadbiskupija jaslice je unajmila po cijeni od 7 tisuća kuna, a sve su prijavili policiji. Kradljivca mole da im Isusa vrati. ''Može ga vratiti anonimno. I svakako da, što drugo, nego zamoliti zagovor, odnosno moliti boga, ne Isusa, da ga prosvijetli'', kazao je mons. Matija Matičić, rektor katedrale sv. Vida u Rijeci.

Nadbiskupiju je najam jasli stajao 7 tisuća kuna. Izradio ih je Branko Lisjak iz Međimurja. ''Kad sam se dogovarao u vezi najma, monsinjor Matija mi je rekao da oni ne mogu garantirati za sigurnost jaslica, i ja sam rekao 'Ma tko bi uopće dirao jaslice'. I eto vidite, desilo se'', kazao je Lisjak.

Jaslice su pod videonadzorom, ali on ne radi kada ne radi crkva, a zanimljivo je da je niti 10 metara dalje od crkve policijska postaja.

No, nisu se vandali namjerili samo na Svetu obitelj. U istoj noći, nedaleko od katedrale, oštećeno je i devet vozila, a netko je ukrao i kuglice s jednog bora.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr