Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZA NOVOGODIŠNJU NOĆ

Nesvakidašnja krađa u Rijeci: Iz jaslica ukraden Isus, oštećeni kipići Marije i pastira

U Rijeci ukraden Isus Foto: Dnevnik.hr) - 1
U Rijeci ukraden Isus Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija U Rijeci ukraden Isus Foto: Dnevnik.hr) - 2 U Rijeci ukraden Isus Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr U Rijeci ukraden Isus Foto: Dnevnik.hr) - 3 U Rijeci ukraden Isus Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 U Rijeci ukraden Isus Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/3 >>
Nesvakidašnja krađa obilježila je novogodišnju noć u Rijeci. Iz jaslica ispred katedrale svetog Vida ukraden je kip Isusa. Kipiću Marije odrezan je jedan prst, a kipiću pastira dva.

Jaslice ispred riječke katedrale trenutno su bez najvažnijeg člana. Malenog Isusa netko je ukrao. Kao da to nije dovoljno, kipiću Marije odrezan je jedan, a kipiću pastira dva prsta. Riječani su u čudu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Materijalna šteta Više je osoba napalo sirotu ženu na autobusnoj stanici u Zagrebu: Ukrali su joj ruksak Policija traži ove ljude Od srpnja Jeste li ih vidjeli? Policija treba pomoć građana kako bi pronašla ove osobe

Riječka nadbiskupija jaslice je unajmila po cijeni od 7 tisuća kuna, a sve su prijavili policiji. Kradljivca mole da im Isusa vrati. ''Može ga vratiti anonimno. I svakako da, što drugo, nego zamoliti zagovor, odnosno moliti boga, ne Isusa, da ga prosvijetli'', kazao je mons. Matija Matičić, rektor katedrale sv. Vida u Rijeci.

Nadbiskupiju je najam jasli stajao 7 tisuća kuna. Izradio ih je Branko Lisjak iz Međimurja. ''Kad sam se dogovarao u vezi najma, monsinjor Matija mi je rekao da oni ne mogu garantirati za sigurnost jaslica, i ja sam rekao 'Ma tko bi uopće dirao jaslice'. I eto vidite, desilo se'', kazao je Lisjak.

Jaslice su pod videonadzorom, ali on ne radi kada ne radi crkva, a zanimljivo je da je niti 10 metara dalje od crkve policijska postaja.

No, nisu se vandali namjerili samo na Svetu obitelj. U istoj noći, nedaleko od katedrale, oštećeno je i devet vozila, a netko je ukrao i kuglice s jednog bora.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene