Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavio HALMED

Iz ljekarni se povlače dvije serije popularnog lijeka protiv bolova, evo što učiniti ako ih imate kod kuće

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Hrvatska agencija za lijekove i medicinske proizvode objavila je da se s polica ljekarni povlači poznati lijek protiv bolova.

U priopćenju navode kako tvrtka Mibe Pharmaceuticals d.o.o. u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi povlačenje serija 211103 i 211104 lijeka Ibuprofen Mibe 400 mg filmom obložene tablete iz administrativnih razloga.

Serije lijeka povlače se u skladu s člankom 113. stavkom 2. Zakona o lijekovima, prema kojem serija lijeka može biti u prometu najdulje 18 mjeseci nakon isteka ili ukidanja odobrenja za stavljanje u promet, ako joj prije ne istekne rok valjanosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Imaš pravo, ostvari ga Znate li da vam u nekim slučajevima HZZO vraća troškove prijevoza zbog korištenja zdravstvene usluge? Nekoliko je stvari na koje morate pripaziti

Pročitajte i ovo Ilustracija bolje spriječiti nego... U sezoni grijanja veća je opasnost od požara, eksplozija i trovanja: Policija donosi savjete i preporuke za sigurniji dom

Povlačenje navedenih serija lijeka ne odnosi se na kakvoću, sigurnost i djelotvornost lijeka, stoga pacijenti lijek mogu nastaviti primjenjivati do isteka roka valjanosti označenog na pakiranju.

Na tržištu Republike Hrvatske u prometu su dostupni drugi lijekovi s istom djelatnom tvari, istog farmaceutskog oblika i iste jačine drugih proizvođača, stoga povlačenje predmetnih serija lijeka ne ugrožava redovitu opskrbu tržišta, naglašavaju u obavijesti na internetskim stranicama HALMED-a. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene