Iz Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) poručili su u utorak da su "objave 24ur koje se tiču SOA-e netočne i tendenciozne konstrukcije". O svemu se oglasila i hrvatska Vlada.

Galerija


''Najodlučnije i u potpunosti odbacujemo sve navode o pokušaju bilo kakvog utjecaja hrvatske Vlade na slovenske medije'', rečeno je iz Vlade za Dnevnik Nove TV. 

Vezani članci Cjepivo AstraZenece, ilustracija Slovenija neće mijenjati strategiju cijepljenja AstraZenecom, ostaju pri svojoj odluci Koronavirus, ilustracija Nemilosrdni treći val u Sloveniji: Sve je više hospitaliziranih, povećavaju broj kreveta na intenzivnim odjelima

Nakon što su slovenski mediji objavili da je SOA 2015. godine prisluškivala bivšeg slovenskog arbitra Jerneja Sekoleca i slovenske dužnosnice Simone Drenik, te da je da je prvi čovjek Styrije u Hrvatskoj Ivan Tolj pokušao spriječiti objavljivanje njihovih članaka, iz SOA-e su na Hinin upit komentirali da su to netočne i tendenciozne konstrukcije.

"Kao što smo već ranije naveli, SOA ne komentira medijske spekulacije, ali vas izvješćujemo da su objave 24ur koje se tiču SOA-e netočne i tendenciozne konstrukcije. Radi se o nastavku medijske kampanje pojedinih medija u BiH kojima se željelo kompromitirati SOA-u i Republiku Hrvatsku lažnim optužbama o novačenju salafita za krijumčarenje oružja u BiH i nezakonitom djelovanju SOA-e protiv susjednih država", stoji u odgovoru SOA-e. (V.P./Hina)