Obavijesti Video Pretražite Navigacija
slučaj špijuniranje

Vlada odbacila slovenske navode o špijuniranju, SOA: ''To su netočne i tendenciozne konstrukcije''

Daniel Markić, ravnatelj SOA-e (Foto: Dnevnik.hr)
Daniel Markić, ravnatelj SOA-e (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Daniel Markić, ravnatelj SOA-e (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Iz Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) poručili su u utorak da su "objave 24ur koje se tiču SOA-e netočne i tendenciozne konstrukcije". O svemu se oglasila i hrvatska Vlada.

''Najodlučnije i u potpunosti odbacujemo sve navode o pokušaju bilo kakvog utjecaja hrvatske Vlade na slovenske medije'', rečeno je iz Vlade za Dnevnik Nove TV. 

Pročitajte i ovo Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..." Svjetski skandal: Špijuniralo se mnoge - 1 Skandal s Pegazusom Špijunska megaafera protresa svijet, istražili smo ima li u Hrvatskoj izraelskog softvera: "Danas špijunira svatko svakoga"

Nakon što su slovenski mediji objavili da je SOA 2015. godine prisluškivala bivšeg slovenskog arbitra Jerneja Sekoleca i slovenske dužnosnice Simone Drenik, te da je da je prvi čovjek Styrije u Hrvatskoj Ivan Tolj pokušao spriječiti objavljivanje njihovih članaka, iz SOA-e su na Hinin upit komentirali da su to netočne i tendenciozne konstrukcije.

"Kao što smo već ranije naveli, SOA ne komentira medijske spekulacije, ali vas izvješćujemo da su objave 24ur koje se tiču SOA-e netočne i tendenciozne konstrukcije. Radi se o nastavku medijske kampanje pojedinih medija u BiH kojima se željelo kompromitirati SOA-u i Republiku Hrvatsku lažnim optužbama o novačenju salafita za krijumčarenje oružja u BiH i nezakonitom djelovanju SOA-e protiv susjednih država", stoji u odgovoru SOA-e. (V.P./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene