Obavijesti Video Pretražite Navigacija
AKCIJA AZILA DUMOVEC

U Traumu opet uletjela stara ''banda'': "Pustit ćemo ih da odlepršaju"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Šišmiši su česti gosti zagrebačke traumatologije i ovoga kolovoza. Iz Azila Dumovec obavijestili su o još dva slučaja.

Posjeti šimiša ovog mjeseca su vrlo učestali. Iz Dumovca su na Facebooku podijelili da je jedan u petak zalutao u Kliniku za traumatologiju KBC-a "Sestre milosrdnice" u Draškovićevoj.

"I jedan očekivan zadatak danas! Iz Klinike za traumatologiju KBC-a 'Sestre milosrdnice' u Draškovićevoj ulici upravo smo iselili jednog šišmiša. Nakon pregleda u oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba bit će vraćen u prirodu", podijelili su iz azila.

Pročitajte i ovo Ilustracija Opasnost u zraku Najezda šišmiša natjerala vatrogasce na preseljenje: Strahuje se od širenja bjesnoće

I dan ranije, u petak, intervenirali su zbog leteće životinje na Traumatologiji. "I danas smo bili na Traumi! Tamo smo preuzeli ovih šest ljepotana. Nakon pregleda u Zoološkom vrtu Grada Zagreba pustit ćemo ih da odlepršaju u novu zagrebačku noć", napisali su iz azila.

Međunarodna noć šišmiša bit će održana u zagrebačkom Zoološkom vrtu u subotu 27. kolovoza 2022. od 19 do 22 sata, a zbog sve veće urbanizacije i čovjekova utjecaja na prirodna staništa šišmiši su se prilagodili suživotu s ljudima i danas ih možemo često vidjeti u gradovima i naseljenim mjestima.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene