Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Visoka temperatura

Ivo Sanader završio u bolnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši premijer Ivo Sanader u četvrtak je završio u Kliničkoj bolnici za zarazne bolesti 'Fran Mihaljević'.

Plovidbu Jadranom, bivši je premijer Ivo Sanader kasno preksinoć zamijenio bolesničkom posteljom. Sanader je zbog visoke temperature prebačen u Kliničku bolnicu Fran Mihaljević. Nakon pregleda prva je dijagnoza: upala pluća. Liječenje nastavlja na Jordanovcu, jednoj od najboljih hrvatskih klinika za plućne bolesti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Produljen pritvor, pomaknut datum Čeka se nova odluka o datumu Sanaderova izručenja Slika nije dostupna Nova istraga USKOK-a Sanader želi suđenje u Austriji, ne vjeruje u pošteno suđenje u Hrvatskoj

'Noćas je zbog visoke temperature bivši premijer, dr. Ivo Sanader pregledan u Kliničkoj bolnici za zarazne bolesti dr. Fran Mihaljević, gdje mu je jutros dijagnosticirana upala pluća. Odlučeno je da će se daljnje liječenje nastaviti u Klinici za plućne bolesti Jordanovac', piše u priopćenju koje je jučer stiglo iz Ministarstva zdravstva, a potpisao ga je ministar Darko Milinović.

U bolnici će ostati nekoliko dana?

Iz bolnice su prekinuli sve kontakte s medijima te upite preusmjerili na Ministarstvo zdravstva. Očekuje se da će na bolničkom liječenju ostati nekoliko dana. No, o tome bolnica, pa ni ministar zdravstva, koji je preuzeo na sebe sve informacije o Sanaderovoj hospitalizaciji - ne žele govoriti. Šalju tek šturo priopćenje.

'Bivši premijer dr. Ivo Sanader zadržan je u bolnici zbog upale pluća. Trenutno je u dobrom fizičkom stanju, a ja sam s njim, naravno, u kontaktu. Nema razloga za detaljnjijim informacijama jer se radi o tome da je kod bivšeg premijera, kao i kod svakog drugog građanina, kod dijagnoze upale pluća potreban bolnički tretman', rekao je za Novu TV ministar Darko Milinović, koji je kao i ostali članovi Vlade na godišnjem odmoru.

Kosor: 'Vjerujem da će brzo ozdraviti'

Na zid šutnje naišle su i brojne novinarske ekipe. Ispred bolnice je pravo opsadno stanje. Razloga za zabrinutost nema, poručuje premijerka. Nimalo ugodna vijest zatekla ju je na tek započetom godišnjem odmoru. 'Izmijenili smo poruke, mislim da svi zajedno samo trebamo pustiti da se kao i svaki drugi pacijnet što je moguće prije oporavi. U dobrim je rukama i vjerujem da će vrlo brzo ozdraviti. Najvažnije je da se oporavi i da mu svi damo mira', rekla je premijerka.

Da dokaže da je u top formi, namučio se nekadašnji premijer sa svojim ministrima još krajem prošle godine. Disao je tada punim plućima. Nikotinske se ovisnosti davno odrekao. I do sada se nagađalo da ima ozbiljnih zdravstvenih problema, pričalo se i da je na službenim putovanjima odlazio na liječničke pretrage u neke od europskih klinika. No, ništa od toga službeno nije potvrđeno.

Vjerujete li da je Sanader bio bolestan i prije ostavke?

  • Da
  • Ne
  • Uvijek sam tako mislio/la
  • Ne, jer je sam to naglasio

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene