Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Fimi media

"Nisam još ništa pripremio": Sanderov odgovor sutkinji na pitanje o iznošenju obrane, ima do 4. veljače da se pripremi u Remetincu

Ivo Sanader na suđenju - 2
Ivo Sanader na suđenju - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ivo Sanader na suđenju - 1 Ivo Sanader na suđenju - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ivo Sanader na suđenju - 2 Ivo Sanader na suđenju - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ivo Sanader na suđenju - 3 Ivo Sanader na suđenju - 3 Foto: DNEVNIK.hr Ivo Sanader na suđenju - 4 Ivo Sanader na suđenju - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivo Sanader na suđenju - 5 Galerija 1/5 >>
Oporavljen nakon operacije koljena, Ivo Sanader vratio se u sudnicu.

Početkom veljače ga čeka iznošenje obrane u najvećoj korupcijskoj aferi, u slučaju Fimi media. Čeka se presuda nakon desetogodišnjeg procesa.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu" Biračko mjesto Željezno Žumberačko - 6 Što su im obećali? FOTO I ovdje je pobijedio HDZ: Vjernim biračima ni ovakvi uvjeti nisu zasmetali

Iza Ive Sanadera je rehabilitacija zbog operacije koljena, ispred njega još jedna presuda. U slučaju Fimi media, formalno se suđenje vratilo na početak pa su se optuženi još jednom očitovali o optužnici. Ivo Sanader, Mladen Barišić, Ratko Maček i Branka Pavošević kazali su da nisu krivi, a iz HDZ-a poručili da nisu odgovorni.

Na prvom su suđenju prije šest godina nepravomoćno su osuđeni. "Ivi Sanaderu izriče se kazna jedinstvena kazna zatvora u trajanju od devet godina...", kazala je 11. ožujka 2014. godine sutkinja, ali je presudu ukinuo Vrhovni sud.

Ponovljeno suđenje u najvećoj korupcijskoj aferi teškoj 70 milijuna kuna počelo je prije tri i pol godine. Tada je, 6. lipnja 2016. godine, bivši premijer govorio: "... a to je da optužnica konstrukcija, da ničim nije dokazana i to se sve više potvrđuje."

Pravosudne nevolje Ive Sanadera sežu u prosinac 2010. godine kad je uhićen u Austriji. Sad čeka što će sud odlučiti - je li bio na vrhu korupcijskog lanca kojim se izvlačio novac iz državnih tvrtki za crne fondove HDZ-a preko marketinške agencije Fimi media. Za dva tjedna čeka ga iznošenje obrane.

Na pitanje sutkinje je li pripremio obranu u nekom pisanom obliku ili će ju iznositi, Sanader je kratko odgovorio: "Nisam još ništa pripremio". "Dobro, onda pripremite do 4. veljače", poručila mu je sutkinja. Pripreme će obaviti u Remetincu, gdje je na izvršenju šestogodišnje zatvorske kazne za slučaj Planinska.

Na izmaku prošle godine nepravomoćno je osuđen za primanje mita u slučaju INA MOL na šest godina zatvora. Čeka se što će Vrhovni sud odlučiti i u slučaju Hypo - gdje je nepravomoćno osuđen na dvije i pol godine, dok je za HEP-Dioki nepravomoćno oslobođen.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene