Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zaustaviti masakre'

Josipović: Sukob u Siriji mora se rješavati mirnim putem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović rekao je da je stav Hrvatske da se sukob u Siriji prvenstveno mora rješavati mirnim putem i pregovorima, da treba na vjerodostojan način utvrditi što se dogodilo te prekinuti masakre.

'Hrvatska ima stav da se sukob u Siriji prvenstveno mora rješavati mirnim putem i pregovorima. Mi smo za to da se na vjerodostojan način utvrdi što se dogodilo i prekinu se strašni masakri. O tome je li potrebna vojna intervencija ponajprije će se odlučivati, ukoliko bude moguće, u tijelima UN-a. Ako ne, vidjet ćemo koji su drugi mehanizmi da se zaštite osnovna ljudska prava i životi', rekao je predsjednik Ivo Josipović novinarima nakon susreta s građanima u Uredu predsjednika upitan ima li Hrvatska stav treba li pokrenuti vojnu akciju u Siriji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije donio konačnu odluku Obama pozvao svijet da ne stoji 'paralizirano': Ne možemo prihvatiti da djecu truju plinom Slika nije dostupna Tema dana Mislite li da će doći do vojne intervencije u Siriji?

>> Sirija očekuje napad svakog trena, Putin optužbe Zapada nazvao 'čistom glupošću'

SAD i Francuska se pripremaju za ograničeni udar na sirijski režim kojeg okrivljuju za smrt više od 400 djece i oko tisuću odraslih u napadu otrovnim plinom. U subotu ujutro Siriju su napustili UN-ovi stručnjaci koji su bili zaduženi za istragu oko navodnog napada kemijskim oružjem.

Sirija je američke dokaze o kemijskom napadu odbacila kao obične laži. Rusija je protiv intervencije u Siriji i poziva na predočavanje dokaza optužbi na račun sirijske vlade u UN-u. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene