Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Ivo Josipović za jednu je nedavno iznesenu ideju europske zastupnice HSP AS-a Ruže Tomašić kazao da je 'super'.


Predsjednik Republike Ivo Josipović podržao je ideju Ruže Tomašić, europske zastupnice i predsjednice HSP Ante Starčević, o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa u Jadranskom moru.

>> Vesna Pusić o gospodarskom pojasu: To je ozbiljna tema

Vezani članci Slika nije dostupna Vesna Pusić o gospodarskom pojasu: To je ozbiljna tema Slika nije dostupna CROBAROMETAR: Je li Vladi naštetio spor s Europskom komisijom?

Tomašić je s takvom inicijativom izašla 31. listopada, a nekoliko dana kasnije predsjednica HNS-a i prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić ocijenila je da je to ozbiljna ideja o kojoj treba razgovarati.

Jučer je predsjednik Josipović na Hrvatskom radiju nedvosmisleno kazao da je ideja Tomašić 'super'.

'Mislim da bi to bila dobra odluka, da je za nju došlo vrijeme i da nema nijednog razloga da se to zaista i ne učini', rekao je Josipović i dodao da su određenim zakonskim izmjenama stvoreni instrumenti za uredovanje hrvatske države u tom području.

Na izravno pitanje što misli o ideji Ruže Tomašič, odgovorio je: 'Super. Mislim da dobre ideje treba prihvatiti, ma otkud da dolaze, iz kojeg dijela političkog spektra. To posebno vrijedi za predsjednika za kog znamo da je nadstranački', pojasnio je svoj stav predsjednik Josipović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook