Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Republike Ivo Josipović ponovio je u subotu u Biogradu kako on nije ni za ni protiv monetizacije, da se, ako referendum protiv monetizacije uspije, nema više o čemu razgovarati, a ako ne uspije, treba vidjeti kakva je ponuda mogućeg koncesionara.


Na pitanje novinara je li se sastao sa stručnjacima vezano uz monetizaciju autocesta, kako je bio najavio, predsjednik Ivo Josipović je odgovorio da nije.

Vezani članci Referendum 67 je previše (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) U ponoć počinje prikupljanje potpisa za referendum o odlasku u mirovinu, sindikati poručili – "67 je previše" Sindikalisti okupljeni u inicijativu 67 je previše (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Incijativa "67 je previše" predstavila referendumsko pitanje, prikupljanje potpisa počinje 27. travnja

Josipović je prošlog tjedna rekao kako njemu, kao i građanima, nedostaju informacije te najavio da će ovih dana imati sastanak 's jednim od vodećih sručnjaka za područje monetizacije nakon kojeg će konačno imati sliku o tome što znači monetizacija autocesta takva kakva je predviđena'.

Danas je ponovio svoj stav kako je monetizacija gospodarsko pitanje, da je najvažnija računica, te da o monetizaciji treba odlučivati nakon što se sagledaju svi aspekti za i protiv.

Na dodatno pitanje novinara je li za ili protiv monetizacije, predsjednik je rekao kako nije ni za, niti protiv. 'Ako se referendumom odluči protiv monetizacije autocesta, onda je stvar jasna, međutim, ako referendum ne uspije, treba vidjeti kakva je ponuda eventualnog koncesionara. Ako ponuda nije dobra, nikako ne treba u to ići', rekao je predsjednik Josipović.

Predsjednik se još informira o monetizaciji?!

Predsjednik Republike je tijekom poslijepodneva posjetio 16. Biograd Boat Show, najveći hrvatski i regionalni nautički sajam na kojem ove godine 275 izlagača predstavlja 300 plovila.

Oduševljen brojem plovila i brojem ljudi koji su posjetili sajam predsjednik je rekao kako je impresioniran sajmom i zadovoljan hrvatskim nautičkim proizvodima.

'Očito je da se hrvatska mala brodogradnja odlično razvija, a drugi važan aspekt je čarter turizam u kojem je Hrvatska svjetski prvak. To je iznimno važno i to treba i dalje razvijati', rekao je predsjednik Josipović dodajući kako je čarter turizam velika i važna perspektiva Hrvatske.

Biograd Boat Show traje do nedjelje, a ove godine po prvi put sav prostor za izlagače rasprodan je tri tjedna prije početka sajma. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook