Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapuštena dvorana

Baldasar: Nije istina da Spaladium arenu otvaramo samo zbog Severine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sjednici splitskog Gradskog vijeća jedna od tema bilo je ponovno otvaranje Spaladium arene, koja je zbog financijskih problema već mjesecima zatvorena.

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar na današnjoj je sjednici Gradskog vijeća izvijestio da će Grad s 350.000 kuna pomoći otvaranje Spaladium arene, koja je zbog financijskih poteškoća zatvorena od rujna prošle godine, ali je odbacio prozivke da je ta financijska pomoć namijenjena otvaranju dvorane kako bi Severina mogla održati koncert 6. prosinca

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Slika nije dostupna Ludnica u Banovini Baldasar vijećnici Puljak: 'Dakle, vi ste pametni, a što smo mi ostali?'

Na upit vijećnika Luke Podruga (HČSP) koliko će Grad platiti Severini za skorašnji koncert u Spaladium areni, gradonačelnik Baldasar je odgovorio da se ta dvorana ne otvara samo zbog jednog koncerta.

>> Skandalozna izjava splitskog gradskog vijećnika: Evo što mu je odgovorio gradonačelnik

'Vlasnik Spaladium arene još uvijek je TPN (tvrtka posebnih namjena) Sportski grad, a ne Grad Split. TPN Sportski grad je u predstečajnoj nagodbi te je od nas zatražio pomoć u otvaranju Spaladium arene pošto je postupak predstečajne nagodbe uvjetovan otvaranjem dvorane. Smatramo da Grad treba učiniti sve što je u njegovoj mogućnosti da bi se situacija u vezi sa Spaladium arenom deblokirala te smo odlučili izdvojiti 350.000 kuna pomoći za otvaranje i dekonzerviranje dvorane', pojasnio je Baldasar. Po njemu, u Spaladium areni se treba nešto događati kako ne bi propala 'milijunska oprema'.

Spaladium arena je izgrađena za potrebe Svjetskog rukometnog prvenstva 2009. godine, ali još uvijek nije gotova izgradnja cijelog kompleksa.

Vijećnica Marijana Puljak je tijekom rasprave u kojoj su se spominjala prava žena u povodu Dana borbe protiv nasilja nad ženama pozvala da se žene ne spominje ni u kakvom za njih nepovoljnom kontekstu. Naime, predsjednik Gradskog vijeća Boris Ćurković je (SDP) ispričao vic u kojem sudac pita muškarca zašto je tukao svoju ženu.

'Na takvo pitanje čovjek je odgovorio - ali, suče ja sam tukao svoju ženu', rekao je Ćurković što je izazvalo kratkotrajni smijeh nazočnih. Regirala je Marijana Puljak i zatražila od Ćurkovića da se ubuduće suzdrži od sličnih šala.

Ćurković je potom rekao kako je vic ispričao jer se njime ukazuje na 'konzervativne stavove koji su još duboko ukorijenjeni u našem društvu' te dodao da se više neće šaliti na takav način.

Vijećnici splitskog HDZ-a na današnju sjednicu Gradskog vijeća došli su s bedževima 'U ime obitelji'. Noseći bedževe s natpisom 'U ime obitelji' želimo odaslati poruku da se na referendumu 1. prosinca građani izjasne 'za', rekao je predsjednik HDZ-ova kluba Petar Škorić koji je na sjednicu došao odjeven u majicu s grbom Vukovara i natpisom 'Ponos Hrvatske'.

Škorić je u sklopu vijećničkih pitanja zamjerio Baldasaru zbog njegovih izjava u kojima građane poziva da se na referendumu izjasne 'protiv'. Po Škoriću, Baldasar se na taj način usprotivio obitelji kao zajednici žene i muškarca.

Baldasar je na to rekao da nitko nije protiv obitelji kao zajednice žene i muškarca, ali se svatko ima pravo izjasniti na referendumu onako kako želi.

Škorić je također zatražio da se na sjednicu uvrsti točka o stanju u Košarkaškom klubu Split koji je u predstečajnom postupku, a po njemu, potrebno je žurno razmotriti ispunjava li Grad svoje obveze prema KK jer mu u protivnom prijeti stečaj.

Škorić je zamjerio predsjedniku Gradskog vijeća Ćurkoviću da izbjegava danas uvrstiti točku dnevnog reda o stanju u KK Split, a da bi na sljedećoj moglo biti kasno jer bi se dotad mogao otvoriti stečajni postupak nad KK Split.

'Baldasar svjesno gura KK Split u stečaj i postaje njegov grobar', rekao je Škorić. 'Nismo mogli danas uvrstiti na dnevni red sjednice vijeća točku o stanju u KK Split jer u tom klubu trenutačno nema uprave jer je predsjednik kluba podnio ostavku. Tu ćemo točku uvrstiti na dnevni red sljedeće sjednice najkasnije do 20. prosinca i neće biti kasno da se o tomu raspravlja', rekao je Baldasar.

Nakon toga i Škorić se složio da se točka uvrsti na sljedeću sjednicu GV-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene