Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loša izlaznost

Ivo Baldasar izabran za predsjednika splitskog SDP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar izabran je danas za predsjednika splitskog gradskog odbora SDP-a osvojivši na unutarstranačkim izborima 76 posto glasova.

Njegov protukandidat Marijan Mudrinić dobio je 26 posto glasova, doznaje se večeras u SDP-ovom izbornom povjerenstvu.

Na birališta je izašlo 343 birača, a njih 250 poduprlo je Baldasara, dok je 89 njih dalo glas Mudriniću, a četiri su glasačka listića bila nevažeća.

Od oko tisuću članova u splitskom SDP-u, na birališta je danas izašla trećina pa je Baldasar u prvoj izjavi za novinare rekao kako je očekivao veću izlaznost, a uzroke u slabom odazivu vidi u lijepom vremenu koje je odvuklo glasače od birališta, ali i u apatiji birača.

'Za mene je pobjeda na stranačkim izborima važna zbog mojeg legitimiteta i legaliteta i sada mogu lakše pristupiti promjenama koje namjeravam provesti', rekao je Baldasar.

Istaknuo je da dio splitskih SDP-ovaca nije zadovoljan stanjem u stranci te da će se sada, nakon što je izabran za predsjednika splitskog SDP-a, angažirati na prevladavanju tog nezadovoljstva.

'Moja i kampanja gospodina Mudrinića protekla je u prijateljskom i korektnom ozračju bez povišenih tonova', rekao je Baldasar.

Pročitajte i ovo Dalija Orešković, saborska zastupnica i bivša šefica POSI Lijeva koalicija Orešković otkrila s kim bi radije sjela za stol, DP-u poručila: "Svatko tko kaže HDZ-u Guten Tag, sam sebi je rekao Auf Wiedersen" Prometna nesreća u Splitu - 7 prometna nesreća Dvije osobe ozlijeđene: Udario pješaka pa završio na krovu

>> Evo što je Bernardić odgovorio na to da je Milanovićeva 'greška'

Na novinarsko zapažanje da su izbori za predsjednika splitskog SDP-a protekli mnogo mirnije nego nedavni izbori za predsjednika zagrebačkog SDP-a, Baldasar je kazao kako je njegov cilj i bio 'da se stanje u Splitu pacifizira i protekne mirno'.

'Kao što se ja nikomu ne bih želio miješati u posao, tako ne bih volio niti da se drugi miješa u moj posao u Splitu', kazao je Baldasar. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene