Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar izabran je danas za predsjednika splitskog gradskog odbora SDP-a osvojivši na unutarstranačkim izborima 76 posto glasova.


Njegov protukandidat Marijan Mudrinić dobio je 26 posto glasova, doznaje se večeras u SDP-ovom izbornom povjerenstvu.

Na birališta je izašlo 343 birača, a njih 250 poduprlo je Baldasara, dok je 89 njih dalo glas Mudriniću, a četiri su glasačka listića bila nevažeća.

Od oko tisuću članova u splitskom SDP-u, na birališta je danas izašla trećina pa je Baldasar u prvoj izjavi za novinare rekao kako je očekivao veću izlaznost, a uzroke u slabom odazivu vidi u lijepom vremenu koje je odvuklo glasače od birališta, ali i u apatiji birača.

'Za mene je pobjeda na stranačkim izborima važna zbog mojeg legitimiteta i legaliteta i sada mogu lakše pristupiti promjenama koje namjeravam provesti', rekao je Baldasar.

Istaknuo je da dio splitskih SDP-ovaca nije zadovoljan stanjem u stranci te da će se sada, nakon što je izabran za predsjednika splitskog SDP-a, angažirati na prevladavanju tog nezadovoljstva.

'Moja i kampanja gospodina Mudrinića protekla je u prijateljskom i korektnom ozračju bez povišenih tonova', rekao je Baldasar.

Vezani članci Split - Rezultati ekskluzivnog istraživanja Dnevnika Nove TV uoči lokalnih izbora 18 Ekskluzivno istraživanje Dnevnika Nove TV: Tri kandidata ističu se za čelno mjesto grada pod Marjanom, ali to ne znači da iznenađenja nisu moguća Slika nije dostupna Grčić se neće kandidirati za gradonačelnika Splita, ali zna tko bi mogao

>> Evo što je Bernardić odgovorio na to da je Milanovićeva 'greška'

Na novinarsko zapažanje da su izbori za predsjednika splitskog SDP-a protekli mnogo mirnije nego nedavni izbori za predsjednika zagrebačkog SDP-a, Baldasar je kazao kako je njegov cilj i bio 'da se stanje u Splitu pacifizira i protekne mirno'.

'Kao što se ja nikomu ne bih želio miješati u posao, tako ne bih volio niti da se drugi miješa u moj posao u Splitu', kazao je Baldasar. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook