Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neslaganje ili kupovanje vremena?

Na sudu može reći da nema novca za odvjetnike: Što će biti s Todorićem nakon što ga je napustio odvjetnički tandem?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivica Todorić ostao je bez svog odvjetničkog tandema Jadranke Sloković i Čede Prodanovića koji ga je pratio od samih početaka kada je stigao na naslovnice crne kronike. Kupuje li Todorić odlukom o prekidu suradnje vrijeme ili je pak posrijedi neslaganje oko obrane, zasad nitko ne otkriva.

Ivica Todorić se rastao od svojih odvjetnika Jadranke Sloković i Čede Prodanovića. Što je bio kamen spoticanja, danas odvjetnički par Prodanović-Sloković nije želio komentirati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prekid suradnje? Todorić u problemima: Sutra mu počinje suđenje, a više nema odvjetnika, Sloković i Prodanović neće ga braniti

No da Todorić i nije raskrstio s odvjetnicima, izgledno je da ionako ne bi sutra bilo ročišta. ''Optuženica koja bi trebala doći iz Švicarske obavijestila je sud da je bolesna, tako da je i to jedan od razloga da se sutrašnje ročište ne održi'', rekao je glasnogovornik suda Krešimir Devčić.

Koje su mu opcije?

 Za očekivati je da će sutkinja Todorića prvo pitati kada i zašto je prekinuo suradnju sa svojim odvjetnicima kako bi se uvjerila je li i ovdje riječ o klasičnom pokušaju odugovlačenja postupka. Daljnja je procedura poprilično jasna.

Ako Todorić u četvrtak na sud ne dođe s imenima novih odvjetnika, dobit će određeni vremenski period da si pronađe nove ljude koji će ga braniti, a obično je to tjedan dana.

Druga opcija je da Ivica Todorić kaže da nema novca za odvjetnike. Tada će mu sud dati branitelja po službenoj dužnosti. Ako je sutkinja pak utvrdila da se u ovom slučaju pokušava odugovlačiti postupak, teoretski, kako bi spasila sutrašnje ročište ona može za odvjetnike po službenoj dužnosti imenovati odvjetnički par Sloković-Prodanović koji su bili Todorićevi odvjetnici. Ako će se pak dodijeliti novi odvjetnik, sigurno je da će mu, s obzirom na opseg predmeta, sutkinja dati mjesec dana za pripremu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "tužno je gledati" Martina Dalić odgovorila na Todorićeve optužbe: "Krajnje je vrijeme da se suoči sa svojim greškama"

Osim Todorića, pred sudsko vijeće trebale bi sjesti i njegovi nekadašnji glavni uzdanici Ante Huljev i Piruška Canjuga. Tužiteljstvo vjeruje da su optuženi preko faktura za nepostojeće konzultantske usluge iz Agrokora izvukli milijun i 250 tisuća eura.

''To je loša činjenica jer svako otezanje nikome ne koristi. Naime sud ne može započeti suđenje dok se nisu ispunile zakonske pretpostavke, a zakon ovdje jasno kaže da u ovakvim slučajevima odvjetnik mora biti u sudnici'', ističe Anto Nobilo, odvjetnik Piruške Canjuge.

Ivica Todorić je tvrdio da je sam protiv svih. Za krah carstva optuživao je Ruse, Amerikanace, HDZ, bruxelleske političare. Trn u oku bila mu je i BORG grupa. ''K meni su došli, odnosno je došla gospođa Dalić u moj ured i kazala: 'Bit će nova skupština, novi nadzorni odbor, nova uprava i ti se miči iz firme''', rekao je Todorić. Kao mozak operacije optuživao je tadašnju potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić koja je nakon nekoliko tjedana pritiska dala ostavku.

Todorić nije štedio ni novu upravu Fortenove. ''Oni nisu u stanju, ja vas uvjeravam, kravicu do ujutro sačuvat, a kamoli voditi 60.000 ljudi'', rekao je Todorić.

No umjesto komentiranja poslovanja, Todorić bi trebao što prije krenuti u potragu za novim odvjetničkim timom.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene