Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KRIZA U KONCERNU

Todorić daje ostavku u NO-u Belja, danas je izbačen iz NO-a Vupika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici Agram grupe u Belju opet su glasali protiv opoziva Ivice Todorića, no kasnije je on sam potvrdio da će sutra podnijeti ostavku u NO-u Belja.

Vukovarski poljoprivredno industrijski kombinat (Vupik), tvrtka članica koncerna Agrokor, danas je na Zagrebačkoj burzi objavio obavijest da je na izvanrednoj sjednici Glavne skupštine iz Nadzornog odbora opozvan njegov predsjednik Ivica Todorić te članica Ljerka Puljić. Umjesto njih u NO su imenovani Ivica Tomljenović i Dubravko Perović.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno" Ivica Todorić Slučaj Agrokor Todorić se obratio javnosti nakon pada ključnog vještačenja: "Sve im se srušilo"

Skupština Belja danas je predložila opoziv Ivice Todorića s mjesta člana i predsjednika Nadzornog odbora, a predstavnici Agram grupe, manjinskog dioničara koji je udjele stekao temeljem repo ugovora, glasali su ponovo protiv. Na prijedlog Agrokora Skupština je izabrala Vladimira Bošnjaka i Ivicu Tomljenovića za nove članove Nadzornog odbora.

Iz Belja su potom izvijestili kako je Ivica Todorić Agrokoru danas potvrdio da će sutra podnijeti ostavku na mjesto člana i predsjednika Nadzornog odbora.

Podsjetimo, jučer je izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak kazao kako nisu uspjeli smijeniti Todorića iz NO-a Konzuma, jer se tome usprotivio Agram, da bi kasnije tijekom dana Todorić sam podnio ostavku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene