Ivica Todorić (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL)
Ivica Todorić (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL)

Predstavnici Agram grupe u Belju opet su glasali protiv opoziva Ivice Todorića, no kasnije je on sam potvrdio da će sutra podnijeti ostavku u NO-u Belja.


Vukovarski poljoprivredno industrijski kombinat (Vupik), tvrtka članica koncerna Agrokor, danas je na Zagrebačkoj burzi objavio obavijest da je na izvanrednoj sjednici Glavne skupštine iz Nadzornog odbora opozvan njegov predsjednik Ivica Todorić te članica Ljerka Puljić. Umjesto njih u NO su imenovani Ivica Tomljenović i Dubravko Perović.

Skupština Belja danas je predložila opoziv Ivice Todorića s mjesta člana i predsjednika Nadzornog odbora, a predstavnici Agram grupe, manjinskog dioničara koji je udjele stekao temeljem repo ugovora, glasali su ponovo protiv. Na prijedlog Agrokora Skupština je izabrala Vladimira Bošnjaka i Ivicu Tomljenovića za nove članove Nadzornog odbora.

Iz Belja su potom izvijestili kako je Ivica Todorić Agrokoru danas potvrdio da će sutra podnijeti ostavku na mjesto člana i predsjednika Nadzornog odbora.

Podsjetimo, jučer je izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak kazao kako nisu uspjeli smijeniti Todorića iz NO-a Konzuma, jer se tome usprotivio Agram, da bi kasnije tijekom dana Todorić sam podnio ostavku.