Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Posljednje počivalište Ivice Račana bit će uređeno pored nove grobnice Ede Murtića na Mirogoju, odlučila je obitelj pokojnog predsjednika SDP-a.


Pet tjedana nakon smrti i posljednjeg ispraćaja održanog u mirogojskom krematoriju, obitelj je s upravom Gradskih groblja dogovorila lokaciju za Račanovu grobnicu, piše Jutarnji list. 

Vezani članci Slika nije dostupna Kolumna Mislava Bage: Državnik ili praktikant Slika nije dostupna Ušminkani trio Diky, Lamby i Vuica posjetili grob Ene Begović

Riječ je o zelenoj površini uz stazu koja prolazi između grobnice narodnih heroja iz NOB-a i novouređenog Zida boli. 

Riječ je o zelenoj površini uz stazu koja prolazi između dvaju velikih mirogojskih spomenika, grobnice narodnih heroja iz NOB-a i novouređenog Zida boli. Lokacija Murtićeve i uskoro Račanove grobnice nalazi se pedesetak metara dalje uz tu stazu na Mirogoju.

Uz samu stazu nema više grobnih mjesta, ali u neposrednoj blizini, na susjednim grobnim poljima, nalaze se posljednja počivališta nekoliko velikana moderne hrvatske povijesti, poput Dražena Petrovića, Ene Begović i Mike Tripala.

Direktorica Gradskih groblja, Ljerka Ćosić, kaže da je ta staza sada već i službeno zamišljena kao moderna mirogojska 'aleja velikana'. Direktorica Ćosić potvrdila nam je da će Račanova grobnica biti pored Murtićeve, ali nije znala reći kakav će biti nadgrobni spomenik jer o tome odlučuje obitelj.

Vjerojatno će biti riječ o jednostavnom rješenju koje se uklapa u lokaciju, gdje se jedan veliki Murtićev mural već savršeno uklopio u prostor dotad nedirnut grobnicama.