Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ivica Račan kraj Murtića, Ene i Dražena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednje počivalište Ivice Račana bit će uređeno pored nove grobnice Ede Murtića na Mirogoju, odlučila je obitelj pokojnog predsjednika SDP-a.

Pet tjedana nakon smrti i posljednjeg ispraćaja održanog u mirogojskom krematoriju, obitelj je s upravom Gradskih groblja dogovorila lokaciju za Račanovu grobnicu, piše Jutarnji list. 

Pročitajte i ovo Na Mirogoju obilježena godišnjica smrti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana Aktualne teme Plenković objasnio zašto država plaća povratak Boysa iz Grčke Slika nije dostupna Josipović položio vijenac Četvrta obljetnica smrti Ivice Račana

Riječ je o zelenoj površini uz stazu koja prolazi između grobnice narodnih heroja iz NOB-a i novouređenog Zida boli. 

Riječ je o zelenoj površini uz stazu koja prolazi između dvaju velikih mirogojskih spomenika, grobnice narodnih heroja iz NOB-a i novouređenog Zida boli. Lokacija Murtićeve i uskoro Račanove grobnice nalazi se pedesetak metara dalje uz tu stazu na Mirogoju.

Uz samu stazu nema više grobnih mjesta, ali u neposrednoj blizini, na susjednim grobnim poljima, nalaze se posljednja počivališta nekoliko velikana moderne hrvatske povijesti, poput Dražena Petrovića, Ene Begović i Mike Tripala.

Direktorica Gradskih groblja, Ljerka Ćosić, kaže da je ta staza sada već i službeno zamišljena kao moderna mirogojska 'aleja velikana'. Direktorica Ćosić potvrdila nam je da će Račanova grobnica biti pored Murtićeve, ali nije znala reći kakav će biti nadgrobni spomenik jer o tome odlučuje obitelj.

Vjerojatno će biti riječ o jednostavnom rješenju koje se uklapa u lokaciju, gdje se jedan veliki Murtićev mural već savršeno uklopio u prostor dotad nedirnut grobnicama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene