Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sutkinji donio otkaz o uplati

Lovrić platio jamčevinu i brani se sa slobode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić položio je jamčevinu od 400 tisuća kuna, uz koju izlazi iz Remetinca, s obećanjem da na slobodi neće obavljati pročelničku dužnost te utjecati na svjedoke, doznaje se na Županijskom sudu.

Dokaz o uplati jamčevine Lovrić je, sa svojim odvjetnikom, poslijepodne donio sutkinji istrage, nakon što je izvanraspravno vijeće odbilo Uskokovu žalbu na raniju odluku da mu se istražni zatvor u kojem je, zbog opasnosti od ponavljanja nedjela i utjecaja na svjedoke, bio od 14. studenoga može zamijeniti jamčevinom i tzv. mjerama opreza.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera Agram Sutra odluka o slobodi za Bandića Slika nije dostupna 400.000 kuna I Lovrić može na slobodu uz jamčevinu i odustajanje od dužnosti

Ovom su istragom uz Lovrića obuhvaćeni Josip Klemm i njegova tvrtka Klemm Security, tvrtka Klokan i njeni vlasnici Tomislav Kolarić i Željko Talinec te voditelj Holdingove podružnice Sportski objekti Dragutin Kosić koji je među osumnjičenima i u aferi Agram.

Uskok tvrdi da je Klemm, koji je prijavljen tzv. redovnim putem, posudio 550.000 eura za transfer Šarića iz KK Zagreb te da je u dogovoru s Lovrićem koji je tada bio predsjednik Cibone u prosincu 2012. sklopio lihvarski na štetu Cibone, odnosno u korist svoje tvrtke. Klemmu je prema spornom ugovoru pripadalo polovina Šarićeve odštete u slučaju odlaska u drugi klub i kamate od osam posto umanjene za iznos pozajmice, uvećane za pripadajuće kamate te umanjene za 10 posto koliko dobiva agent igrača.

VIDEO Bandić ne smije raditi, ali će dobivati plaću

No, pribavljanje velike nepripadne imovinske koristi Klemmovoj tvrtki nije realizirano jer je Cibona, nakon što su članovi Skupštine pribavili pravno mišljenje da se radi o lihvarskom ugovoru, 23. travnja 2014. podnijela "tužbu radi smanjenja obveza na pravičan iznos", uz naznaku vrijednosti spora od 3,5 milijuna kuna, izvijestio je Uskok.

Lovrića se tereti i da je Ciboni omogućio besplatni zakup diskoteke Saloon na Tuškancu, iako je znao da se o vlasništvu tog objekta vodi sudski spor te da bi se, da nema sudskog spora, za davanje tog objekta u zakup, morao raspisati novi javni natječaj. Potom je kao predsjednik Cibone, tvrdi Uskok, Saloon dao u nezakonit podnajam tvrtki Klokan, čiji su vlasnici Kolarić i Telinac također pod istragom jer nisu plaćali mjesečni najam od 21.571 kunu, čime su na štetu Cibone nezakonito zaradili gotovo 130 tisuća kuna.

Uskok sumnja i da je Lovrić od voditelja Holdingove podružnice Sportski objekti Dragutina Kosića tražio da zaposli petero osoba iz Cibone, koji za ta radna mjesta nisu imali uvjete, a i plaćao ih je Holding.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene