Ivana Šmit (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL)
Ivana Šmit (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL) Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Doktorica Šmit diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Specijalistica je interne medicine i subspecijalistica kardiologije, a od 2010. godine radi u Općoj bolnici u Sisku.


Ivana Šmit nova predsjednica Hrvatske udruge bolničkih liječnika, dr.med., izabrana je za novu predsjednicu Hrvatske udruge bolničkih liječnika kao jedini kandidat, na izvanrednoj izbornoj skupštini Udruge, koja je na sjednici održanoj u subotu u Zagrebu, okupila sedamdesetak članova. Šmit je jedan od osnivača HUBOL-a, a u prošlom mandatu bila je na funkciji dopredsjednice, priopćili su iz ove udruge.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija Dramatičan apel liječnika: "Umirujuće poruke da je sustav daleko od kolapsa jednostavno nisu istinite" Andrija Jarak razgovara s Ivanom Šmit - 1 Predsjednica HUBOL-a o mjerama za Kolonu  sjećanja: "Tko god je dao blagoslov ovakvom dokumentu očito nema hrabrosti priznati da je epidemija izmakla kontroli"

"U vođenju HUBOL-a ću se zajedno s timom fokusirati na ponovno jačanje naše udruge, jer su u zadnjih godinu dana aktivnosti udruge bile onemogućene. Cilj nam ostaje isti: borba za interese bolničkih liječnika, zaštitu njihovog profesionalnog dostojanstva i stručne neovisnosti te javno i konstruktivno kritiziranje stanja u zdravstvu", naglasila je novoizabrana predsjednica.

Šmit je posebno istaknula nužnost da HUBOL privuče nove članove kako bi zaustavio pad članstva koji je rezultat neaktivnosti Udruge pred kraj mandata bivše Predsjednice.

Doktorica Šmit diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Specijalistica je interne medicine i subspecijalistica kardiologije, a od 2010. godine radi u Općoj bolnici u Sisku. Skupština je izabrala liječnike Lanu Videc Penavić i Borisa Ujevića za dopredsjednike udruge, a Stanislavu Laginju, Anu Gverić Grginić, Gordanu Živanović Posilović, Anu Jurin Martić, Željka Blazinkova, Ivana Burcara, Samiju Ropar, Ljubicu Luetić Cavor, Borisa Lovrić, Ivana Bekavca, Ivana Lerotića, Teu Mirošević Zubonju, Tomislava Franića i Jadranku Pavičić Šarić za članove Izvršnog odbora.

Na sjednici su izabrana i tri člana Nadzornog odbora i pet članova Časnog suda.

HUBOL je osnovan 2013. godine kao izraz nezadovoljstva bolničkih liječnika organizacijom zdravstvenog sustava i položajem bolničkih liječnika u njemu, te mu je iz tog razloga uvijek bio primarni cilj otvoreno ukazivati na nedostatke, ali i davati konstruktivne ideje za poboljšanja, koja bi bila na korist bolničkih liječnika, ali i pacijenata, zbog kojih zdravstveni sustav postoji. Osnovni moto HUBOL-a bio je i ostao ne dopuštanje politici mješanje u rad Udruge.