Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Sastanak predsjednika

ANALIZA IVANE PETROVIĆ Koje su glavne poruke razgovora na Pantovčaku?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U kojem su ozračju prošli razgovori predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana i koje su glavne poruke za Dnevnik Nove TV analizira Ivana Petrović.

'Sastanak turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana i predsjednice RH Kolinde Grabar Kuitarović prošao je u svečanom i srdačnom ozračju. Bilateralni razgovori su trajali više od pola sata, a glavne teme su bile gospodarstvo, stanje u Bosni i Hercegovini, uspravnica Jadran-Baltik i uloga Turske u Siriji.

Pročitajte i ovo Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama Turski predsjednik Tayyip Erdogan Pregovori o pristupanju u zastoju Erdogan: "Bude li potrebno Turska bi se mogla razići s Europskom unijom"

Najzanimljivija su trenutno, moguća turska ulaganja u Hrvatsku. Hoće li se ulagati i u što vidjet će se sutra na Gospodarskom forumu. U svakom slučaju, zdravstveni turizam je nešto što je Turska dovela do savršenstva i za to postoji veliki potencijal za ulaganje u Hrvatsku. Sve drugo, marine, zračne luke i sve šo se spominje, mislim da bi u ovom trenutku trebalo ostati po strani zbog ambivalentne turske politike u ratu u Siriji. Mislim da Hrvatska takve stvari može dati na strana ulaganja tek nakon što napravi novu strategiju nacionalne sigurnosti'.

Odnosi s Turskom važni za Hrvate u BiH

'Vrlo je važno stvoriti jedan diplomatski bilateralni koridor između Hrvatske i Turske, osobito zbog Federacije u kojoj Hrvati još uvijek nemaju ostvarena svoja Daytonom zajamčena prava u kojem Turska vodi sve procese. Tako da je bilateralna potrebno oko toga razgovarati, Turska se pozicionira na Balkanu, ona želi Europskoj uniji poručiti da stabilnost EU, a prje svega stabilnost Balkana, nije moguća bez njezine nazočnosti', izvijestila je s Pantovčaka Ivana Petrović. 

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene