Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ivan Vrdoljak ostavku je podnio i na mjesto zastupnika i na mjesto potpredsjednika Sabora, odnosno na sve saborske dužnosti. Budući da dva mjesta potpredsjednika Sabora pripadaju oporbi, za pretpostaviti je kako će sada Most dobiti jedno to mjesto.


Bivši šef HNS-a Ivan Vrdoljak poslao je u Sabor ostavku na saborske dužnosti te tako napušta dužnost zastupnika, ali i potpredsjednika Sabora. Na njegovo mjesto dolazi Stjepan Čuraj iz osječkog HNS-a. Budući da dva mjesta potpredsjednika Sabora pripadaju oporbi, za pretpostaviti je kako će sada Most dobiti jedno to mjesto, no o tome će se raspravljati na saborskom Predsjedništvu te potom glasovati.

Vezani članci Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr) "Vlada je dobila dvotjedni time-out tijekom kojeg će pokušati uvjeriti da nema novca za povećanje plaća učiteljima" Ivan Vrdoljak (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) Vrdoljak promijenio ploču, HNS ipak neće podržati Milanovića: "Svi kandidati su ili previše lijevo ili previše desno"

Vrdoljakovu ostavku Mandatno-imunitetno povjerenstvo će na glasovanje staviti što je moguće prije, možda već sutra, tim više ako se tijekom dana ili sutra ujutro postigne dogovor o novoj koaliciji HNS-HDZ.

To bi Andreju Plenkoviću omogućilo da što prije predloži nove ministre na saborskim odborima te da se potom o njima glasuje na plenarnoj sjednici Sabora.