Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a (Foto: Dnevnik.hr)
Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Predsjednik Hrvatske narodne stranke (HNS) Ivan Vrdoljak u subotu je na proslavi Dana osječkog HNS-a izjavio kako su osnivanjem izbornog stožera u stranci htjeli pokazati kako žele biti "operativno i logistički spremni“ ako do izbora dođe te kako "ne zazivaju izbore, ali neće do beskraja slušati one koji nisu spremni na izbore, a govore da bi ih voljeli.“


"Ne možemo si dopustiti da zagovornici destabilizacije Vlade i izbora u izbore uđu spremniji od nas. Mi smo osnovali izborni stožer kako bismo u svakom trenutku bili operativno i logistički spremni , kao što bi to trebala biti svaka ozbiljna stranka“, rekao je Vrdoljak na novinarski upit zbog čega je HNS prva stranka koja je osnovala izborni stožer.

Vezani članci Unutarstranački izbori u HDZ-u - 1 Ususret izborima u HDZ-u: Izazivači su brojni, ali koplja se najviše lome oko dviju velikih stvari Utrka za šefa HDZ-a Doznajemo: Tomislav Karamarko na korak do obznane kandidature za šefa HDZ-a, najavio i predizborni skup

Na upit kako ocjenjuje stabilnost Vlade RH, Vrdoljak je rekao kako „nemaju problema s većinom“.

„Volio bih da Vlada izađe pred Sabor s programom Vlade za sljedeće dvije godine, tako da ne bude više potencijalnih ucjena pojedinih saborskih zastupnika, nego da jasno znamo što su nam ciljevi u sljedeće dvije godine i tražiti potvrdu Sabora za to“, rekao je Vrdoljak. Dodao je kako nije problem u tome ima li unutar neke stranke problema, nego je problem ima li ova Hrvatska šansu biti bolja.

Na upit hoće mirovinska reforma u budućnosti doista donijeti bolji život umirovljenicima, ustvrdio je da sigurno hoće, ali ne samo zbog reforme.

„Očekujem da će naše gospodarstvo u budućnosti biti bolje nego danas, a obrazovni sustav našu djecu učiniti konkurentnijom nego što smo mi i da će zbog toga na bazi gospodarskog rasta i gospodarskih aktivnosti u mirovinskom fondu biti dosta sredstava kako bi naši umirovljenici u budućnosti dostojanstveno živjeli. To je ključ svega“, rekao je Vrdoljak.

HNS je, rekao je, zadovoljan komunikacijom koju je oko reforme imao s ministrom rada i mirovinskog sustava Markom Pavićem.

"Jasno smo rekli zašto branimo postojanje 2. stupa i iza toga stojimo. Jedino se tako i može doći do kompromisnog i najboljeg rješenja. Može se sve podvući pod jednu crtu – najmanje mirovine će biti veće. a 2. stup će i dalje postojati i sredstva će se koristiti za razvoj gospodarstva, a ne za krpanje proračunskih rupa. Mogu reći da smo se s njim oko reforme složili sa oko 95 posto stvari. Treba još uskladiti detalje, ali slično razmišljamo“, zaključio je Vrdoljak. (Hina)