Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemačka kancelarka Angela Merkel u Berlinu je ugostila predsjednike i premijere regije te Austrije, Hrvatske i Slovenije.


Središnji je to dio Konferencije o zapadnom Balkanu, u kojem sudjeluje i predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barosso. Cilj konferencije je ojačati regionalu suradnju, ali i potaknuti rješavanje otvorenih pitanja. Hrvatsko izaslanstvo u Njemačkoj predvodi premijer Zoran Milanović.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković uzvratio Milanoviću: ''Prevarant i prodavač boze se razotkrio. Prije godinu dvije izdavao se da je normalan, a ovo nije normalno'' Zoran Milanović Niste valjda mislili da neće? Milanović promptno odgovorio Plenkoviću, naziva ga lažovom

Konferencija je počela savjetovanjem ministara gospodarstva i financija.

Na otvaranju skupa njemački vicekancelar i ministar gospodarstva i energetike najavio je kako će se konferencije posvećene zapadnom Balkanu redovito održavati svake godine. Od hrvatskog izaslanstva, na panel raspravi govorio je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, ističući dobru povezanost energetske infrastrukture u regiji, kao što je, primjerice, Jadransko-jonski plinovod.

SKUP U BERLINU Pusić: 'Njemačka ponovo pokazuje interes za regiju'

'Najvažnije poruke da cijela regija i zemlje iz regije imaju europsku budućnost, te da, ono što sam puno puta govorio, energetsku i infrastrukturnu politiku se više ne može voditi na nacionalnoj razini nego isključivo na regionalnoj razini', rekao je Vrdoljak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook