Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u ponedjeljak je nakon tvrdnji premijera Andreja Plenkovića kako postoje novi dokazi o zlouporabama u isplatama dnevnica u Vladi, kazao je kako mu je žao zbog svega što se događa, jer baca ljagu na cijelu politiku


"Žao mi je zbog svega što se događa, jer baca ljagu na cijelu politiku, a nismo svi isti", izjavio je Ivan Vrdoljak Hini.

Vezani članci Tomislav Saucha (Foto: Dnevnik.hr) Nastavljeno suđenje Tomislavu Sauchi, svjedoci tvrde potpisi na nalozima nisu njihovi Slika nije dostupna Sandra Zeljko za Novu TV: "Ovo je prvi glas da me netko pokušava pronaći"

Premijerovom izjavom je, kaže, zbunjen te očekuje da javnost što prije dozna rezultate istrage. "Premijer i državni odvjetnik organiziraju konferenciju za novinare na kojoj je rezime da se vode istrage. No, rezime bi trebao biti rezultat istrage", zaključio je Vrdoljak.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković je na izvanrednoj je konferenciji za novinare ranije danas kazao kako postoji još niz drugih slučajeva nepravilnosti i nezakonitosti glede putnih naloga izdanih u Vladi u prošlom vremenu, zbog čega je od glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana zatražio da preuzme taj slučaj.

Zbog novih sumnji u nepravilnosti s izdavanjem putnih naloga, nakon onih u slučaju bivšeg predstojnika Milanovićeva ureda u Banskim dvorima, Plenković je najavio da će se ubuduće predujmovi za putne troškove rješavati preko bankovnih račun,a kako bi se izbjegle manipulacije. (Hina)