Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo vodstvo

Ivan Tepeš v.d. predsjednika HSP AS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Tepeš, dosadašnji zamjenik predsjednice HSP-a dr. Ante Starčević (HSP AS), imenovan je vršiteljem dužnosti predsjednika te stranke, odlučilo je u subotu stranačko Predsjedništvo.

Tepeš je novinarima izjavio kako će tu dužnost obavljati do izvanrednog stranačkog Sabora, koji će se održati 13. prosinca u Zadru. "Imamo dovoljno vremena izabrati što kvalitetnije novo vodstvo obrazovanih mladih ljudi koje će HSP AS povesti u nove pobjede", kazao je Tepeš.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZAKON JE TAKAV TEPEŠ I TOLIĆ NOVI EUROPARLAMENTARCI Mogu zaraditi i do 14 tisuća eura mjesečno Slika nije dostupna Birači su ih kaznili POTPUNI POTOP 'Drmali' su političkom scenom, a sada su najveći izborni gubitnici

Istaknuvši kako je na sjednici nazočno 18 članova Predsjedništva od njih 25, te svi članovi Nadzornog i Časnog suda, rekao je da stranka time pokazuje zajedništvo u okolnostima u kojima se našla nakon odlaska dosadašnje predsjednice Ruže Tomašić, jer imaju odgovornost prema svojih 15 tisuća članova.

Opovrgnuo je medijske napise o masovnim odlascima članstva iz stranke, rekavši kako je stranku napustilo oko 300 članova te 13 vijećnika, a naveo je i da se bivša predsjednica nije čula s članovima Predsjedništva nakon što je dala ostavku te da u vrhu stranke ne znaju razloge njezina odlaska. "Ova sjednica Predsjedništva bila je sazvana i od strane Ruže Tomašić. Mi prave razloge ne znamo već samo ono što je Tomašić rekla medijima", kazao je i dodao da Tomašić prije toga niti na jednom tijelu stranke nije iznijela svoje nezadovoljstvo.

Tepeš je negativno odgovorio na novinarsko pitanje je li u stranci bilo govora o podjeli 'fotelja' nakon idućih parlamentarnih izbora, istaknuvši kako nikada, pa niti na koalicijskim sastancima, nije o tome bilo riječi. "U našoj koaliciji smo rekli da je stručnost glavni argument i za nas preuzimanje odgovornosti vođenja državom nije podjela plijena. Danas kada je država u krizi i vidimo jednu vrlo neodgovornu vladu, moramo se odgovorno ponašati i neće biti lako krajem iduće godine preuzeti odgovornost vođenja države", rekao je Tepeš.

Upitan hoće li odlazak bivše predsjednice narušiti snagu stranke, odgovorio je da će to pokazati vrijeme, ali da HSP AS "punim jedrima ide naprijed". Najavio je da će uskoro razgovarati s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, naglasivši da hrvatski narod od njihove koalicije očekuje slogu, pri čemu HSP AS zanima "okrupnjavanje, a ne mrvljenje".

Ruža Tomašić u ponedjeljak je podnijela neopozivu ostavku na mjesto predsjednice stranke, istupivši i iz članstva, a iz Bruxellesa je tada poručila kako je HSP AS trebala biti stranka koja će na hrvatskoj političkoj sceni pokazati da se politika može voditi pošteno, a ne prema osobnim interesima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene