Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protukandidat očekivao ostavku

Ivan Pavić nastavlja obavljati dužnost rektora Sveučilišta u Splitu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željko Domazet, protukandidat Ivanu Paviću na izboru za rektora Sveučilišta u Splitu, rekao je danas kako je očekivao da će Pavić nakon zaprimanja presude Upravnog suda dati ostavku, pri čemu je istaknuo da Senat bez odgode mora poništiti odluku o izboru rektora.

Još 30. rujna presudom Upravnog suda potvrđena je optužba kandidata Željka Domazeta da se Ivan Pavić nezakonito kandidirao za rektora Sveučilišta u Splitu. Unatoč odluci Upravnog suda u kojoj jasno stoji da nije imao pravo na treću kandidaturu budući da je dužnost obnašao u dva mandata, Senat Sveučilišta je na sjednici obznanio da smjene neće biti.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici

Protiv Pavićeva trećega rektorskog mandata prije godinu dana peticijom se usprotivila skupina profesora, ali je prorektor za pravna pitanja Dragan Bolanča rekao kako nema formalnopravnih zapreka za još jednu njegovu kandidaturu.

Senat mora donijeti odluku o poništenju izbora rektora!

Željko Domazet rekao je danas kako je očekivao da će Pavić nakon zaprimanja presude Upravnog suda dati ostavku, pri čemu je istaknuo da Senat bez odgode mora poništiti odluku o izboru rektora.

'Očekivao sam da će prof. Ivan Pavić na temelju minimuma moralnog obzira i profesionalne odgovornosti dati ostavku na dužnost rektora odmah nakon zaprimanja presude Upravnog suda RH jer je svatko u ovoj zemlji, pa tako i on, dužan poštovati pravomoćnu sudsku odluku i njoj se pokoriti', rekao je Domazet novinarima. 'S obzirom na to da se to nije dogodilo, Senat bez odgode mora donijeti odluku o poništenju odluke o izboru rektora', dodao je.

Budući da je postupak silom vraćen u prijašnju fazu te da je Pavićev mandat istekao, Domazet smatra da je pod ozbiljnom sumnjom u zakonitost 'svaki dokument koji potpiše rektor, pa čak i platne liste'.

Ustrajući na dužnosti rektora, Pavić 'u ovakvim okolnostima ulazi u područje kaznene odgovornosti', ustvrdio je Domazet, koji kaznenu prijavu neće podnositi jer smatra da ima institucija koje se s tim trebaju baviti.

'Odluka Upravnog suda mi je moralna satisfakcija', rekao je Domazet i dodao da će događaji vezani uz izbor splitskog rektora te ono što je slijedilo nakon toga vjerojatno biti zanimljivi predsjedniku Ivi Josipoviću, premijerki Jadranki Kosor, Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa i Europskoj komisiji. (HINA)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene