Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZBORNI DEBAKL

Istaknuti SDP-ovac grmi: I Bernardić i Vrdoljak moraju otići, uništili su nam izglede na izborima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik SDP-a Ivan Klarin obrušio se zbog loših izbornih rezultata na predsjednika svoje stranke Davora Bernardića, a osvrnuo se i na spinovanje šefa HNS-a Ivana Vrdoljaka.

"Jedini sam od načelnika i gradonačelnika SDP-a koji je trenutno na vlasti u Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji, što je poražavajuća činjenica za SDP, ali i za ljevicu u Hrvatskoj", rekao je načelnik Općine Tisno i saborski zastupnik SDP-a Ivan Klarin. Jedini SDP-ovac na vlasti ostao je nakon što je njegova stranka jučer na lokalnim izborima izgubila u Šibeniku, u Kaliju i na Pagu, gdje su u drugi krug izašli zajedno s jednom nezavisnom listom. Klarin je pak mandat osvojio još u prvom krugu.

Pročitajte i ovo Prosvjed ispred rasadnika Zrinjevca - 1 Nije bio rado viđen gost Incident na prosvjedu, Zagrepčani potjerali bivšeg čelnika oporbe: "Imat ćeš svoju presicu, ajde makni se" Slika nije dostupna Nije dobio potporu Mirando Mrsić objavio kandidaturu za predsjednika SDP-a

"Iako sam ostao jedini, predsjednik stranke Bernardić nije mi imao potrebe čestitati na izbornom uspjehu od preko 60 posto osvojenih glasova. Nije me nazvao prije dva tjedna, a nije me nazvao ni sinoć, za razliku od primjerice Zorana Milanovića koji je više puta nazvao da čestita.

Bernardić, jasno, ne treba otići zbog političke nekulture koju je pokazao prema meni, nego zato što je SDP sa svojim partnerima doživio potop u cijeloj Hrvatskoj! Nazovimo stvari svojim imenom, nas par pojedinaca u Dalmaciji ostvarili smo izborni uspjeh na račun vlastitih imena, a usprkos SDP-u s Bernardićem na čelu, i zato on više ne može biti predsjednik stranke", poručuje Klarin.

Naveo je i da jednako tako iz HNS-a treba otići i Ivan Vrdoljak. "Njegovo koketiranje s HDZ-om uništilo je izglede Anke Mrak-Taritaš da pobijedi starog HDZ-ova partnera i dugogodišnjeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, ali Vrdoljak to nije radio slučajno. Naravno da se bojao pobjede Mrak-Taritaš koja bi u tom slučaju preuzela HNS, ali mislim da će se to dogoditi svejedno. S politikom kakvu nudi Vrdoljak, lijeva i liberalna opcija u Hrvatskoj nema nikakvu budućnost", smatra Klarin, prenosi Šibenik.in.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene