Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

IDS-ov europarlamentarac Ivan Jakovčić objavio je u petak da se zbog novih okolnosti koje se događaju u zadnjim tjednima, povezanim s njegovom ulogom u zbivanjima oko Uljanika, neće kandidirati na predstojećim europskim izborima na listi Amsterdamske koalicije.


Potvrdio je to Jakovčić u telefonskom razgovoru za Novu TV. Kaže kako je o svojoj odluci obavijestio vodstvo IDS-a.

Vezani članci Slika nije dostupna Ivan Jakovčić razmišlja o povlačenju iz politike Slika nije dostupna "Hrvatska se treba decentralizirati referendumima. To bi bilo na dobrobit svih građana"

"Iako su sve optužbe na moj račun potpuno besmislene, stvorena je ružna atmosfera koja može samo štetiti IDS-u. Iz tih razloga, neću se kandidirati na predstojećim europskim izborima", izjavio je Jakovčić u priopćenju.

Kazao je kako "zbog novih okolnosti koje se događaju u zadnjim tjednima, iako nedvojbeno orkestriranim, ne želi nikako biti na teret IDS-u, najuspješnijoj regionalnoj stranci u cijeloj Europi, kojoj je posvetio velik dio svog života".

"Uvjeren sam se da će IDS naći najboljeg kandidata koji će nastaviti ovaj izuzetno važan posao, s istom predanošću i istim uspjehom s kojim sam ga ja radio", stoji u priopćenju.

Podsjetimo, nakon vijesti da je Jakovčić do srpnja 2018. sjedio u nadzornom odboru finske tvrtke u kojoj je vlasničke udijele imao Danko Končar, stranka PAMETNO poručila je kako Ivan Jakovčić viće ne može biti na listi te koalicije za europske izbore.