U jaslice je utrošeno više od tone kamena, mahovina, preko stotinu figurica, a ove su godine dobile i četiri vodenice. Fotografije nam je poslala obitelj Brežnjak iz Radovana, nedaleko Varaždina.


Već 17 godina zaredom s prvom nedjeljom adventa, obiteljski dom Ivana Brežnjaka, poštara iz Radovana, pretvara se u 'mali Betlehem'.

Vezani članci Sto tri milijuna kuna za vrtiće (Foto. Dnevnik.hr) - 1 Vrtićima dodijeljeno 103 milijuna kuna iz EU, ministrica Murganić: "Želimo da svako dijete bude upisano" Svako treće mjesto u Hrvatskoj nema vrtić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 I po ovome smo u dnu Europe: Mlade hrvatske obitelji o besplatnim vrtićima mogu samo sanjati

U svom dnevnom boravku Ivan izrađuje božićne jaslice koje su površinski veće od 20 kvadrata te svojom ljepotom oduševljavaju sve one koji se u vrijeme Božića zateknu u domu poštara iz Radovana.

Čudo od jaslica: Tko se još može pohvaliti ovako nečime?

U jaslice je utrošeno više od tone kamena, mahovina, preko stotinu figurica, a ove se godine poštar Brežnjak može pohvaliti i sa četiri predivne vodenice koje neumorno tjeraju vodu.

Božićne jaslice u obiteljskom domu Brežnjak postale su tradicija te su meta brojnih posjetitelja. Najviše im se naravno raduju najmlađi posjetitelji, no niti oni veliki ne ostaju ravnodušni pred čarolijom koja obuzme već na prvi pogled.

Velik je to zalogaj, pretvoriti cijelu dnevnu sobu u jaslice, no ovaj hobi postala je Ivanova velika ljubav te iz godine u godinu uživa radeći neke nove reljefe i neke nove priče ispričane jaslicama.

Jaslice nikada nisu iste, a ove su godine najveće do sada - lijevi i desni dio jaslica napravljen je 'na kat', odnosno na dvije etaže tako da je prostor znatno veći i zanimljiviji.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook