Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počela digitalizacija

Istrijani i Gorani od večeras prelaze na digitalni signal

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako živite u Istri, a nemate digitalni prijamnik tv signala, od večeras više nećete moći gledati domaće programe.

Točno u 23 sata i 59 minuta na području Istarske i Primorsko-goranske županije gasi se analogni televizijski signal i počinje digitalno emitiranje. Prvi je to korak televizijske revolucije u Hrvatskoj. Analogni ili digitalni, za gledatelje u Istri i primorsko goranskoj županiji, izbor signala od večeras je smanjen. 'Danas prestaje emitiranje analognog signala nacionalnih tv kuća, prelaze isključivo u digitalni način emitiranja, dok će regionalne televizije još nekoliko mjeseci emitirati i digitalni i analogni signal', rekao je Igor Lučić iz e-Hrvatske.

Pročitajte i ovo Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno" tuča Tuča i grmljavina VIDEO/FOTO Veliko nevrijeme u središnjoj Istri: Tuča i munje iznenadile stanovnike

>> Digitalni signal na području Istarske i Primorsko Goranske županije

Većina građana već je, uz pomoć dobivenih kupona kupila digitalne prijamnike. No mnogi još uvijek ne znaju što s njima. Za prijem digitalnog signala potreban je naravno televizor, i digitalni prijemnik, te u pravilu već postojeća antena koja se uključuje u digitalni prijamnik, a on je televizorom spojen scart kablom. Digitalne televizijske kanale uz pomoć daljinskog upravljača još noćas tražit će u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji, u ožujku digitalizacija slijedi u novih 8 županija, a do kraja listopada u cijeloj Hrvatskoj.

'Oformili smo timove za pomoć koji su predviđeni da iziđu u susret starijim i nemoćnim osobama kako bi im olakšali prelazak', tvrdi Lučić. Otvorena je i linija besplatnog telefona, sve kako bi započeta digitalizacija završila bez šumova, kristalnom i čistom slikom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene