Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Investicijsko raspoloženje

NAJVEĆI IZAZOVI U 2016. Zemlje s najviše gospodarskog optimizma - Gdje je Hrvatska?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveći izazovi za menadžere u 2016. godine bit će domaća potražnja i ekonomska politika. Pokazuju to rezultati istraživanja očekivanja poslovnog sektora među gospodarskim komorama europskih zemalja.

Domaća potražnja i ekonomska politika zabrinjava sve, pa tako i hrvatske menadžere, s tim da europski menadžeri među najveće izazove, navode i trošak radne snage. Taj dio hrvatske tvrtke nisu isticale kao problematičan, što je zanimljivo, uzmu li se u obzir dosadašnje tvrdnje da se hrvatska nekonkurentnost jednim dijelom temelji i na previsokom trošku rada.

Pročitajte i ovo Marko Biočina, reporter Dnevnika Nove TV i voditelji Dnevnika Nove TV Što nas sve čeka? Velika anketa najvećih hrvatskih kompanija: Najavljene dobre vijesti za ovu godinu, ali postoje ozbiljni strahovi Gastarbajteri - 1 Srce vuče Oni su ipak odlučili vratiti se u Hrvatsku: "Situacija se promijenila. Prošla su vremena kad je poslodavac govorio ako nećeš ti, ima tko će"

I dalje postoji snažna doza neizvjesnosti u postojan globalni gospodarski oporavak. Najlošiju perspektivu za ulaganje, odnosno najmanju sklonost ulaganju, pokazali su poduzetnici iz Grčke, Finske, Mađarske i Austrije, najveću iz Portugala i Irske. Hrvatska ostaje umjereno optimistična s pomakom nabolje u odnosu na prethodnu godinu.

U usporedbi zemalja s najviše optimizma 2016. godinu procjenjuju Irci, a s najmanje Grci. Hrvatska je negdje u sredini, s umjerenim optimizmom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene