Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje HUP-a

Bit će šopinga! Čak 74 % poslodavaca ove će godine isplatiti veće božićnice radnicima

Ilustracija: Dusko Marusic/PIXSELL
Ilustracija: Dusko Marusic/PIXSELL
Podaci koje je HUP prikupio od 200 tvrtki tijekom proteklog tjedna govore da će 74 posto poslodavaca povećati iznos prigodne nagrade radnicima za ovu godinu.

S obzirom na to da je dio tvrtki financijske planove za tekuću godinu definirao godinu ranije, 26 posto subjekata navelo je da neće biti u prilici isplatiti veće iznose godišnjih nagrada od planiranih, već će to učiniti u iznosu određenom u poslovnom planu tvrtke.

Pročitajte i ovo Ustavni sud Opravdanost Ustavni sud odbio zahtjev udruge poslodavaca: "Riječ je o samo jednoj od niza mjera Vlade'' Novac, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Marić časti Veselje za blagdane: Tko će dobiti veće božićnice?

„Ovakvi potezi Vlade dobrodošli su u poslovnoj zajednici. Iako mjera ne doprinosi većem smanjenju troškova, podaci govore u prilog tome da je većina poslodavaca itekako spremna iskoristiti mogućnost nagrađivanja svojih zaposlenika. Stoga želimo potaknuti i podržati Vladu u svim prijedlozima koji će ići u smjeru snažnijeg rasterećenja poslovanja", izjavio je Davor Majetić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca.

Podsjetimo, Vlada je uredbom omogućila poslodavcima od 1. prosinca poslodavcima isplate "13. plaću". Dosad se oporezivao iznos veći od 2500 kuna, dok će se sada neoporezive biti božićnice, regresi i nagrade do 7500 kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene