Ilustracija: Dusko Marusic/PIXSELL
Ilustracija: Dusko Marusic/PIXSELL

Podaci koje je HUP prikupio od 200 tvrtki tijekom proteklog tjedna govore da će 74 posto poslodavaca povećati iznos prigodne nagrade radnicima za ovu godinu.


S obzirom na to da je dio tvrtki financijske planove za tekuću godinu definirao godinu ranije, 26 posto subjekata navelo je da neće biti u prilici isplatiti veće iznose godišnjih nagrada od planiranih, već će to učiniti u iznosu određenom u poslovnom planu tvrtke.

Vezani članci Ilustracija HUP pozdravio najave o poreznom rasterećenju: "Mnogi poslodavci sada ne mogu povećati plaće radnicima" Davor Majetić Davor Majetić nakon 10 godina odlazi s čela HUP-a: ''Vrijeme je za nove karijerne iskorake''

„Ovakvi potezi Vlade dobrodošli su u poslovnoj zajednici. Iako mjera ne doprinosi većem smanjenju troškova, podaci govore u prilog tome da je većina poslodavaca itekako spremna iskoristiti mogućnost nagrađivanja svojih zaposlenika. Stoga želimo potaknuti i podržati Vladu u svim prijedlozima koji će ići u smjeru snažnijeg rasterećenja poslovanja", izjavio je Davor Majetić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca.

Podsjetimo, Vlada je uredbom omogućila poslodavcima od 1. prosinca poslodavcima isplate "13. plaću". Dosad se oporezivao iznos veći od 2500 kuna, dok će se sada neoporezive biti božićnice, regresi i nagrade do 7500 kuna.