Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pacijent, liječnik ili bivši premijer?

Istražili smo: Tko bi i kada trebao izvijestiti što je Sanaderu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz pravnu borbu, Ivo Sanader posjećuje i liječnike.

Pročitajte i ovo Ilustracija Snaga stigme Roditelji željeli sakriti djetetovu dijagnozu, pa krivotvorili dokumente! I neki stručnjaci štete djeci: ''On to ima, ali ne mora pisati..." Sanader šef zatvorske knjižnice - 2 Hoće li uskoro izaći na slobodu? Sanader postao šef zatvorske knjižnice: "Relativno brzo bismo ga mogli vidjeti u Zagrebu"

U pitanju je bolesna noga, no zagrebački doktori propisali su cijeli niz pregleda. A kako je sve obavijeno velom tajne, gotovo se ništa ne zna pa su počela brojna nagađanja što je zapravo Ivi Sanaderu.

Spominje se slezena, limfni čvorovi, nagli gubitak više od 20 kilograma, pa i druge bolesti. Smije li se znati zdravstveno stanje bivšeg premijera? Dok nema službene izjave, mnogi se nabacuju dijagnozama.

'Mislim da se ovim skreće pozornost na ono što je meritorno, a to su dokazi koji će se pojaviti u postupku protiv Sanadera', kaže Mario Klokočovnik, odvjetnik i i pravni stručnjak. 

Ima li pravo na privatnosti?

Odvjetnici samo znaju za jedan zdravstveni problem  onaj s nogom. 'Dakle, on je u dobro psihofizikom stanju i sve te priče da je on teško bolestan niti on subjektivno osjeća niti mi to zamijećujemo', tvrdi odvjetnik Prodanović.

U upravi za zatvorski sustav tvrde da je njihov  posao brinuti o zatvoreniku. Zdravstveno stanje, pitanje je o kojem brigu vode liječnici. 'Ja mislim da smo mi učinili sve što smo mogli i u našoj domeni. Ponavljam, ja nisam liječnik po struci da bih komentirao tu struku, ljudi rade svoj posao, a ono što se traži od nas mi ćemo to učiniti za bilo kojeg zatvorenika', pojasnio je Branko Peran, ravnatelj Uprave za zatvorski sustav.

Ima li Sanader pravo na privatnost? Predsjednik liječničkog zbora potvrđuje zajamčeno mu je ono što i ostalim pacijentima, bez obzira na ime i funkciju. 'Kada aktivnost nekog političkog djeltanika prestane, onda je njegovo zdravlje njegova privatna stvar', kaže Željko Metelko,iz Hrvatskog liječničkog zbora.

To je teorija, ali u praksi. Nacija je sve znala o zdravlju bivšeg predsjednika SDP-a Ivice Račana. Znala je i sve o zdravlju sada bivšeg premijera Sanadera 2009. A sada samo nagađanja. Zdravsteni karton u rukama je istražnog suca.

'On mora samo obavijestiti ili može obavijestiti javnost je li on sposoban sudjelovati ili ne u tijeku postupka, nikakvi daljnji detalji nisu potrebni i o ničemu drugome javnost ne treba biti obavještena', kaže Mario Klokočovnik.

Za liječnike je on pacijent, za zatovrski sustav pritvorenik, no za većinu bivši premijer. pitanje je kako sve troje pomirit?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene