Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

VNS podupire borbu protiv korupcije i neovisno djelovanje institucija u tome te da istrage kojima su obuhvaćeni pojedinci u MORH-u i OSRH nisu narušile borbenu spremnost Oružanih snaga i da one ispunjavaju svoje zadaće.


Najviši državni vrh okupljen u Vijeću za nacionalnu sigurnost (VNS) održao je danas sjednicu s koje je odaslana poruka podrške istrazi o kriminalu u Oružanim snagama.

Vezani članci Sjednica VNS-a Kako građani doživljavaju neslaganje Milanovića i Plenkovića: "Je l' mogu ja to iskreno? Dajte se uozbiljite, ljudi" Andrej Plenković Plenković o sjednici VNS-a i Milanovićevom prijedlogu: "Nije to trakavica, ima još stvari oko kojih se moramo dogovoriti"

VNS, kojim predsjedaju predsjednik Republike Ivo Josipović i premijerka Jadranka Kosor, sazvan je na inicijativu premijerke, a neposredni je povod uhićenje donedavnog zapovjednika Kopnene vojske generala Mladena Kruljca.

U priopćenju sa sjednice kaže se da VNS podupire borbu protiv korupcije i neovisno djelovanje institucija u tome, a da istrage kojima su obuhvaćeni pojedinci u MORH-u i OSRH nisu narušile borbenu spremnost Oružanih snaga i da one ispunjavaju svoje zadaće. (Agencija VLM)