Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

VNS podupire borbu protiv korupcije i neovisno djelovanje institucija u tome te da istrage kojima su obuhvaćeni pojedinci u MORH-u i OSRH nisu narušile borbenu spremnost Oružanih snaga i da one ispunjavaju svoje zadaće.


Najviši državni vrh okupljen u Vijeću za nacionalnu sigurnost (VNS) održao je danas sjednicu s koje je odaslana poruka podrške istrazi o kriminalu u Oružanim snagama.

Vezani članci Policija i prosvjednici zbog mise za bleiburške žrtve u Sarajevu Josipović: Bleiburška komemoracija u funkciji je rehabilitacije ustaštva SDP o sprečavanju profiterstva u vrijeme elementarnih nepogoda i epidemija SDP predlaže zakon protiv profiterstva u krizama: ''Građani izloženi zloporabama''

VNS, kojim predsjedaju predsjednik Republike Ivo Josipović i premijerka Jadranka Kosor, sazvan je na inicijativu premijerke, a neposredni je povod uhićenje donedavnog zapovjednika Kopnene vojske generala Mladena Kruljca.

U priopćenju sa sjednice kaže se da VNS podupire borbu protiv korupcije i neovisno djelovanje institucija u tome, a da istrage kojima su obuhvaćeni pojedinci u MORH-u i OSRH nisu narušile borbenu spremnost Oružanih snaga i da one ispunjavaju svoje zadaće. (Agencija VLM)