Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Istraga u slučaju Zagorec 'uglavnom završena'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno odvjetništvo u Klagenfurtu uglavnom je završilo istragu u slučaju Zagorec, što je na temelju zahtjeva za međunarodnu pravnu pomoć tražilo hrvatsko državno odvjetništvo, potvrdio je u utorak zamjenik državnog odvjetnika u Klagenfurtu Mirko Borotschik.

"Istraga provedena na temelju hrvatskog zahtjeva za pravnu pomoć je pri kraju. 

Pročitajte i ovo Sudar dva vojna malezijska helikoptera tragedija u Maleziji VIDEO Objavljena snimka strašne nesreće: Dva vojna helikoptera sudarila se tijekom vježbe, poginulo 10 ljudi Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu

Narednih tjedana će istražni sudac poslati rezultate
istrage austrijskom saveznom ministarstvu pravosuđa, koje će ih proslijediti hrvatskom pravosuđu", izjavio je Borotschik. 

On je dodao da je istraga državnog odvjetništva u Klagenfurtu protiv jednoga bivšeg bankara Hypo Alpe Adria banke i jednog poslovnog čovjeka, glede sumnje u pranje novca u Austriji, u vezi s Vladimirom Zagorcem, još u tijeku.

 "To još nije završeno", kazao je Borotschnik.

Odvjetnik umirovljenoga generala Vladimira Zagorca, Michael Dohr, u ponedjeljak je u Beču, nakon Zagorčeva iskaza pred austrijskim parlamentarnim povjerenstvom za banke, podijelio novinarima pismenu izjavu u kojoj tvrdi da su sve hrvatske optužbe protiv Zagorca o poslovanju s austrijskim bankama neosnovane te da je to pokazala istraga neovisnih austrijskih pravosudnih tijela. 

Prema njegovim tvrdnjama "Vladimir Zagorec je, kao razvojni projektant na području nekretnina, isključivo pošteno obavljao poslove i to s takvim uspjehom da mu svaka austrijska banka s kojom je surađivao daje pravo".

Hrvatsko državno odvjetništvo je, prema pisanju medija, u zahtjevu za međunarodnu pravnu pomoć tražilo da se ispitaju računi Vladimira Zagorca kod nekih austrijskih banaka, ponajprije Hypo Alpe Adria Bank.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene