Obavijesti Video Pretražite Navigacija
za dvojicu predložen pritvor

Istraga protiv devetorice: Iz BiH preko Hrvatske prevozili strance u Sloveniju

Ilegalni imigranti koje je zaustavila policija, ilustracija (Foto: MUP)
Ilegalni imigranti koje je zaustavila policija, ilustracija (Foto: MUP) Foto: MUP
U razdoblju od 29. travnja do 15. listopada ove godine sedmorica državljana Makedonije i dvojica državljana Hrvatske u Sloveniju su prebacila ukupno 166 stranih državljana.

Uskok je pokrenuo istragu protiv sedmorice državljana Makedonije (1991., 1978., 1975., 1990., 1983., 1971., 1981.) i dvojice državljana Hrvatske (1969., 1983.) zbog sumnje da su se udružili i ilegalno prevozili strance preko granice s BiH i Slovenijom u razdoblju od 29. travnja do 15. listopada ove godine.

Pročitajte i ovo Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Dvije kriminalne skupine Svi detalji velike akcije USKOK-a zbog ilegalnog uvoza luksuznih vozila: Među kupcima sportaši, poduzetnici i odvjetnici Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović

Dio osumnjičenih dogovarao je prijevoz, dio ga je organizirao, a ostali su prevozili strance do hrvatsko-slovenske granice na području Žumberka. Tako su u 19 navrata preko državne granice iz BiH u Hrvatsku te iz Hrvatske u Sloveniju prebacili ukupno 166 stranih državljana.

Istražni zatvor predložen je za dvojicu okrivljenika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene