Nikako da se završi istraga u aferi Dnevnice - o izvlačenju novca lažnim putnim nalozima u mandatu Milanovićeve, Oreškovićeve i Plenkovićeve Vlade.


Glavni osumnjičeni, bivši predstojnik Milanovićeva kabineta, Tomislav Saucha, traži novo grafološko vještačenje. Njegova tajnica, Sandra Zeljko, traži prekid istrage zbog zdravstvenih razloga.

Vezani članci Sandra Zeljko i Tomislav Saucha Saucha u suočavanju optužio Zeljko da laže, ona nadopunila obranu: "Policija je podmetnula ključne dokaze" Slika nije dostupna S dužnosti udaljena i treća osoba koja je svjedočila u istrazi protiv Sauche

Odvjetnik Tomislava Sauche, Darko Maržić, pisao je USKOK-u.Tražio je da novi vještaci još jednom provjere jesu li potpisi na spornim putnim nalozima, koji ga sumnjiče za potkradanje državne blagajne, pisani Sauchinom rukom.

"Da to budu ljudi 10,15 godina nekakvog iskustva i da se očituju o tim argumentima je li moguće da u konkretnom slučaju budu identični potpisi za koje se tereti Sauchu ili je to nemoguće", kaže Maržić.

Potpise bivšeg Milanovićevog predstojnika ureda već su vještačili MUP-ovi grafolozi, i na tome je USKOK temeljio optužbe. Vještak kojeg je, privatno, angažirala Sauchina obrana, tvrdio je suprotno.

Novom grafološkom vještačenju USKOK se protivi. No, o zahtjevu Sauchine obrane još može odlučivati zagrebački Županijski sud.

Istodobno, Sandra Zeljko, donedavna tajnica u vladi, traži prekid istrage. Njezin odvjetnik, Veljko Miljević, kaže da je na psihijatrijskom je liječenju.

"8.3. joj je postavljena reakcija na teški stres. Dan prije dijagnoza sindroma anksiozno depresivnog, a onda 11. 9 prvi put imamo unutar te dijagnoze napisano povremeno paranoidna", govori Miljević.

Uz ranije optužbe za nezakonite isplate Sandru Zeljko sumnjiče zajedno sa Sauchom, sada je i pod sumnjom za izvlačenje gotovo 350 tisuća proračunskih kuna. USKOK tvrdi da je sav taj novac zadržala za sebe.

"Ona tu odriče bilo kakvu svoju krivnju", kaže njen odvjetnik, Miljević.

Krivnju negira i Saucha. Na ispitivanju prije nekoliko dana iznosio je obranu. Rasplet slučaja se još se nazire. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr