Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapošljavanja već započela

Istra traži 5 tisuća sezonskih radnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni istarski hotelijeri otvaraju 5.000 novih radnih mjesta.

Radi se o sezonskim zapošljavanja od kojih su neka već započela, a najviše se traže konobari, kuhari i sobarice. Najviše radnika, njih čak 1350, traži tvrtka Maistra iz Rovinja. Valmar traži 1500 sezonskih radnika, a Plava laguna i Arena turist iz Medulina  po 500 radnika.

Pročitajte i ovo Uhićeno 10 ljudi zbog preprodaje droge Uhićenja u Puli i Zagrebu Pale dvije narkobande, uhićeno 10 ljudi, jedan je u šumi zakopao 12 kilograma kokaina Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno"

>> 'Ima onih koji posao traže, a mole Boga da ga ne nađu'

Sezonski poslovi u Istri trajati će najmanje tri mjeseca, a ukoliko dobre vremenske prilike i turistička sezona potraju, posao može potrajati i preko predviđenog razdoblja. Zapošljavanje sezonskih radnika barem će na kratko  popraviti katastrofalne brojke na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, gdje je prošli mjesec bilo prijavljeno 336.411 nezaposlenih osoba.

Tatjana Trošt, direktorica ljudskih potencijala u Maistri, istakla je da će ove godine zbog otvaranja novog hotela s pet zvjezdica zaposliti 150 radnika više te da je najveća potražnja za kuharima, konobarima i slastičarima. 'U potragu za radnicima krenuli smo početkom godine, a prva zapošljavanja počela su već u trećem mjesecu. Njihovi ugovori traju i do deset mjeseci, a ako smo zadovoljni, zapošljavamo ih ponovno', rekla je.

Voditeljica ljudskih potencijala  Arene Turist Vlasta Cukan izjavila je kako njima nedostaje kuhara, konobara, čistačica, sobarica i pomoćnih radnika. 'Već sada imamo 1500 molbi za zapošljavanje, a do početka sezone bit će ih dvostruko više', rekla je i naglasila da njihovi sezonski radnici u prosjeku rade od 5. do 9. mjeseca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene