Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve popularnije

U vrijeme porasta uvoza oni ne odustaju: Ovo se hrvatsko meso traži i u Libanonu, Egiptu i Libiji

Hrvatsko juneće meso sve popularnije (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Hrvatsko juneće meso sve popularnije (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Hrvatsko juneće meso sve popularnije (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Hrvatsko juneće meso sve popularnije (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Hrvatsko juneće meso sve popularnije (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Hrvatsko juneće meso sve popularnije (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Hrvatsko juneće meso sve popularnije (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Hrvatski proizvođači junetine sve su popularniji u svijetu, predstavili su i zajednički brend. U vrijeme jeftinog uvoznog mesa, okreću ploču i žele parirati najzahtjevnijim svjetskim proizvođačima junećih odrezaka.

Junad pri uzgoju ima poseban tretman. Kontrolira se što i koliko jede, a sve kako bi uskoro mogla imati etiketu stopostotnog hrvatskog mesa.

Pročitajte i ovo Plastenik, ilustracija zatvorene tržnice Mali proizvođači odupiru se epidemiji na sve načine: "Odlučili smo se za blitzkrieg, od šljivovice radimo dezinfekcijska sredstva" Požar u Brazilu, ilustracija (Foto: AFP) pravi razlog zbog kojeg gore pluća Zemlje Znantvenici tvrde: Iza požara u Amazoniji krije se međunarodna glad za govedinom i sojom

Uz to je pod stalnim nadzorom veterinara. Uvjeti su to koje je postavila Udruga Baby beef u želji da brendira hrvatsko juneće meso. 120 tisuća grla junadi na godinu, trebalo bi donijeti milijardu kuna prihoda. 

Kvalitetu prepoznaju i stranci pa se čak polovica mesa izvozi. Živu junad traže iz Libanona, Egipta i Libije, a najekskluzivniji proizvod dry-aged streak već se proizvodi za talijanske restorane.

Oni neće biti rezervirani samo za restorane i hotele. Steakove, kažu, žele i na policama supermarketa, kako bi bili dostupni svima. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene