Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zvijezda petokraka koju je bespravni graditelj izgradio na arheološkom spomeniku nulte kategorije, zacementirala je izgleda svoje mjesto na Bribirskoj glavici.


Unatoč odlukama Suda i Ministarstva kulture da je zvijezdu graditelj dužan ukloniti, betonska je građevina još uvijek tamo. Zgrožena je lokalna samouprava, mještani, ali i turisti koji posjećuju Bribir. Kad se gradilo izgrađeno je brzo, preko noći i neprimjetno. Danas kad treba rušiti, bespravnom graditelju ni traga ni glasa. 'Njihova je žalba odbijena, na potezu je lokalna samouprava i da se to što prije skine s dnevnog reda', kaže Željko Krnčević iz Muzeja grada Šibenika.

Vezani članci Vojko Obersnel Obersnel se oglasio o napadima zbog zvijezde: "Ima nas više nego glasnih neofašista!" Slika nije dostupna Sporna šibenska petokraka turistički hit

Graditelj zvijezde koji vrijeme provodi u Njemačkoj prekrio je grobove svojih najmilijih, također izgrađene bespravno, ali tolerirane zbog pokojnika. Dobio je rješenje da naruči radove i građevinu ukloni sa spomenika nulte kategorije. Što brže uklanjanje želi i gradonačelnik Skradina Nediljko Dujić.
Turisti dolaze još od Uskrsa i pogledi divljenja u zidine iz 13. stoljeća i začuđujući pogledi prema zvijezdi petokraki. Zgroženi su i mještani Bribira i pojedinci su spremni pozvati sumještane da stvar preuzmu u svoje ruke. Bespravni graditelj kupuje vrijeme, a lokalna vlast i mještani poručuju, kako vremena za čekanje više nemaju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju