Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vitalni i u trećoj životnoj dobi

Istarski umirovljenici propješačili tisuće kilometara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Klub rekreativaca u prirodi počeo je sa sedam članova, a danas ih je gotovo četiri stotine.

Tri puta tjedno odlaze na pješačenje i vježbe u prirodi, a nedjeljom je obavezno. 'Pješačim gotovo jedanaestu sezonu, rijetko koju nedjelju sam propustila, možda dvije ili tri u 11 godina', kaže umirovljenica Ana Ranković.

Pročitajte i ovo tuča Tuča i grmljavina VIDEO/FOTO Veliko nevrijeme u središnjoj Istri: Tuča i munje iznenadile stanovnike Grad Umag o tihoj okupaciji Istre - 5 Problem "istarskih favela" Uzrujani Slovenci o optužbama da su okupirali hrvatsku obalu: "Mogu imati sve na svojoj zemlji, čak i raketu za Mars"

Umirovljenik Miro Antolović nije mogao zamisliti da će šetati 10 do 15 kilometara, no zahvaljujući klubu umirovljenika sada to lako prevlada. Članovi kluba zahvaljujući rekreaciji prevladali su i mnoge zdravstvene tegobe.

Prva im je staza bila poznati pulski Lungo Mare, a danas se broj pješačkih zona proširio na 17 lokacija. Sada tiskaju karte staza, i to na četiri jezika, a interesa turista ne nedostaje. A koristiti će i brojnim drugim generacijama koje će željeti učiniti nešto za sebe i svoju zdraviju budućnost.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene