Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Klub rekreativaca u prirodi počeo je sa sedam članova, a danas ih je gotovo četiri stotine.


Tri puta tjedno odlaze na pješačenje i vježbe u prirodi, a nedjeljom je obavezno. 'Pješačim gotovo jedanaestu sezonu, rijetko koju nedjelju sam propustila, možda dvije ili tri u 11 godina', kaže umirovljenica Ana Ranković.

Vezani članci Turizam: Ilustracija - 6 Ljeto se bukira ranije nego prošlih godina: Mnogi će sunce i more ove godine platiti više no ikad Peticija protiv kamenoloma - 1 Građani u Istri bijesni, ne žele bazene za prekrcaj kamena iz vlaka: "Imamo pravo na kvalitetan život i čist zrak"

Umirovljenik Miro Antolović nije mogao zamisliti da će šetati 10 do 15 kilometara, no zahvaljujući klubu umirovljenika sada to lako prevlada. Članovi kluba zahvaljujući rekreaciji prevladali su i mnoge zdravstvene tegobe.

Prva im je staza bila poznati pulski Lungo Mare, a danas se broj pješačkih zona proširio na 17 lokacija. Sada tiskaju karte staza, i to na četiri jezika, a interesa turista ne nedostaje. A koristiti će i brojnim drugim generacijama koje će željeti učiniti nešto za sebe i svoju zdraviju budućnost.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju