U sezoni nije lako raditi, ali primanja su redovna, a plaća veća od prosječne hrvatske plaće.


Najveći istarski hotelijeri traže oko pet i pol tisuća sezonskih radnika! Nikad više. Zapošljavanja su već počela. Na neka od radnih mjesta vratit će se provjereni sezonci, ali velik broj mjesta još je uvijek otvoren.

Vezani članci Turizam: Ilustracija - 6 Ljeto se bukira ranije nego prošlih godina: Mnogi će sunce i more ove godine platiti više no ikad Peticija protiv kamenoloma - 1 Građani u Istri bijesni, ne žele bazene za prekrcaj kamena iz vlaka: "Imamo pravo na kvalitetan život i čist zrak"

Nana se već četvrtu godinu zaredom vraća sezonskom konobarenju.

'Uvijek se rado vraćam u hotel, drago mi je da imaju potrebu za radnom snagom', kaže Nana Zgubić, konobarica. Uz to, kaže, uvijek ima priliku da nešto novo nauči. Baš kao i Valentina. Ona je u sezonskom poslu nova.

'U ovom hotelu započela sam posao krajem trećeg i jako se radujem velikim izazovima koji me čekaju u ovoj sezoni', priča Valentina Markasović.

Konobari, kuhari, sobarice, čistačice, pomoćno osoblje, recepcioneri, animatori. Traže se sve vrste sezonskog zapošljavanja.

'Mi smo zaista ponosni na činjenicu da imamo jako visok udio stalnih sezonaca. Vrlo rado primamo i nove djelatnike', kaže Tomislav Korošec, direktor hotela.

Uslužiti gosta, učiniti ga zadovoljnim, da se osjeća ugodno i da se ponovo vrati. To su zadaće koje sezonci moraju svakodnevno ispunjavati.

'Poznavati što više i što bliže struku po mogućnosti da je završeni taj kadar, ukoliko nije da je voljan sudjelovati i učiti, biti dio ekipe i promovirati naš turizam da nam se što više gostiju vrati', objašnjava voditeljica restorana Anđela Kolić.

Primanja redovna i veća od prosječne hrvatske plaće

U sezoni nije lako raditi, ali primanja su redovna. Veća od prosječne hrvatske plaće. Napojnice su dodatni bonus. Rijetko se tko od zaposlenih u hotelima na išta žali.

'Ovo je već duga godina, iznimno uspješna, ja sam prezadovoljan', kaže kuhar Aleksandar Babić Gozenović.

A za zapošljavanje još nije kasno.

'Već smo počeli s primanjem. Imamo 230 trenutno zaposlenih sezonaca. Kako se objekti otvaraju tako postepeno primamo i radnike', kaže Vlasta Cukon, kadrovska direktorica lanca hotela.

I tako dok ne ispune sva radna mjesta. Mjesta koja će u svega tri do četiri mjeseca brojnim radnicima donijeti zaradu kojom će životne troškove pokrivati cijelu godinu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju