Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ispravak tvrtke EOS Matrix: "Ni u kojem slučaju ne tražimo podatke o zdravstvenom stanju dužnika"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Tvrtka EOS Matrix je, putem odvjetnice Natalije Labavić, uputila ispravak koji objavljujemo u cijelosti.

Poštovani, obraćam Vam se ovim putem kao punomoćnica društva EOS Matrix d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, Horvatova ulica 82, OIB: 76674680107 (dalje u tekstu: EOS Matrix), a vezano uz članak koji je na vašem online portalu objavljen dana 5. listopada 2023. godine pod naslovom: "Iz AZOPa otkrili do koje mjere je EOS Matrix ulazio u intimu građana: Na to smo posebno osjetljivi", dostupan na poveznici: https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/tvrtka-eos-matrix---805891.html

U predmetnom članku, koji prenosi dio središnje informativne emisije Nove TV - razgovor novinarke Sabine Tandare Knezović s ravnateljem Agencije za zaštitu osobnih podataka g. Zdravkom Vukićem, iznose se neistinite i netočne tvrdnje koje štete ugledu i poslovanju društva EOS Matrix, a ujedno vaše čitatelje dovode u zabludu glede poslovanja društva EOS Matrix. Naime, netočno je da su, kako navodi vaš članak, "Proučavani zdravstveni kartoni dužnika".

Točno je kako EOS Matrix u redovnom procesu naplate potraživanja ni u kojem slučaju ne traži podatke o zdravstvenom stanju dužnika, nema pristup zdravstvenim kartonima dužnika niti sustavno vodi evidencije podataka o zdravstvenom stanju dužnika.

Nadalje, apeliramo da u daljnjim objavama na ovu temu ne koristite zlonamjernu formulaciju bilo kakvog prikupljanja ili obrade zdravstvenih podataka kroz "zdravstveni karton" ili "medicinski karton" te da u svrhu istinitog i objektivnog izvještavanja koristite točne i provjerene informacije te da se za sve dodatne informacije u slučaju izvještavanja o ovoj temi obratite EOS Matrixu.

Slijedom navedenog, temeljem članka 3. stavka 3. Zakona o elektroničkim medijima (NN 111/21,114/22), u vezi sa člankom 40. Zakona o medijima (NN 59/04,84/11, 81/13,114/22), ovim Vas putem pozivam objaviti ispravak netočne informacije, u cijelosti na način propisan člankom 41. stavkom 1. Zakona o medijima, odnosno na istom ili istovrijednom mjestu na kojem je objavljen članak i navodi koji se ispravljaju (nikako u rubrikama "reagiranja", "pisma čitatelja" i sl.), istom veličinom slova objavite bez izmjena ispravak sadržaja s naslovom koji Vam dostavljam u nastavku ovog dopisa te isti ispravak povežite poveznicom/linkom na predmetni članak: 

"EOS Matrix ne vodi zdravstvene kartone dužnika EOS Matrix u redovnom procesu naplate potraživanja ni u kojem slučaju ne traži podatke o zdravstvenom stanju dužnika, nema pristup zdravstvenim kartonima dužnika, niti sustavno vodi evidencije podataka o zdravstvenom stanju dužnika. Slijedom navedenog netočna je i neistinita tvrdnja da EOS Matrix proučava zdravstvene kartone dužnika. 

EOS Matrix d.o.o."

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene