Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljednji pozdrav umjetniku

Ispraćaj Dušana Džamonje 20. siječnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednji ispraćaj akademika Dušana Džamonje bit će 20. siječnja u 15 sati na Krematoriju u Zagrebu, rečeno je danas u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti.

Dušan Džamonja (Strumica, 1928.), jedan od najvećih hrvatskih i europskih kipara, umro je jučer u 81. godini u KBC-u 'Rebro' u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Emilio Marin Održan posljednji ispraćaj Hoće li Benedikt XVI. biti proglašen svetim? Jedan potez pape Franje ukazuje na to: "Ne vjerujem da je slučajno" Slika nije dostupna Odlazak poznatog kipara Preminuo Dušan Džamonja

>> Preminuo Dušan Džamonja

Prvu samostalnu izložbu priredio je 1954. u Salonu ULUH-a. Od tada do danas imao je mnogobrojne samostalne izložbe u zemlji i inozemstvu. Vrlo rano afirmirao se kao kipar vlastitoga stila, te je njegovo djelo prikazano u privim poslijeratnim antologijama europske moderne i suvremne skulpture.

U Hrvatskoj i u inozemstvu dobio je mnoge nagrade za projekte spomenika i za sveukupno djelo. Dušan Džamonja redoviti je član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti od godine 2004.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene