Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Britanci o nesreći u Hrvatskoj

'Taksistu se spavalo, nije bilo dovoljno sigurnosnih pojaseva'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanci su se požalili kako su dobili manji taksi od onog kojeg su tražili te da su imali samo dva sigurnosna pojasa. Tvrde kako je vozač tijekom cijelog puta bio pospan te su uvjereni da je zaspao i da se nakon toga dogodila nesreća zbog koje se 6 osoba još uvijek nalazi u bolnici.

Britanski turisti koji su prošlog tjedna doživjeli prometnu nesreću u Hrvatskoj kad je kombi sletio s autoceste A1 kod odmorišta Dobra te se prevrnuo, ispričali su britanskim medijima kako su proživjeli cijelu nesreću.

Pročitajte i ovo Požar automobila u Prečkom - 2 Očevid u tijeku FOTO Noćna buktinja uznemirila građane: Izgorjela čak tri automobila Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli

Naime, sedam djevojaka i tri muškarca nalazili su se u kombiju za osam osoba kad je, prema njihovim tvrdnjama, vozač zaspao za volanom i sletio s ceste. Nakon toga su hospitalizirani, neki s lakšim, a neki s težim tjelesnim povredama.



>> Nesreća na A1: Kombi izletio s ceste, više od 10 ozlijeđenih

Kombi ih je trebao odvesti na aerodrom u Zagreb kako bi se vratili u Manchester s odmora, a zbog nesreće šestero ih je još uvijek u Hrvatskoj, točnije u bolnici dok su oni s lakšim ozljedama odletjeli kući.

'Sad kad pogledam unatrag, ne mogu vjerovati da nitko od nas nije poginuo', izjavila je 19-godišnja Anna Tratalos koja je s dečkom Aronom Cheemom bila u kombiju kad se dogodila nesreća.

'Bilo je to grozno iskustvo, otad ne spavam dobro i imam noćne more, ali kad pogledate kako smo prošli, imali smo sreće', dodaje Anna.

Odmah je istaknula kako su naručili taksi za deset osoba, a dobili su kombi sa osam mjesta koji je imao samo dva sigurnosna pojasa, ali su ipak njime krenuli prema Zagrebu jer su se žurili na let za Manchester.


Ana je također ispričala kako se cijela grupa zabrinula jer je vozač tijekom vožnje od 2 sata čak dva puta stajao po kavu te slušao glasnu glazbu da bi se održao budnim. 'Mnogi od nas su govorili 'Mislim da će ovaj čovjek zaspati', ali nitko od nas nije vjerovao da će se to zaista dogoditi. Mi smo spavali kad se nesreća dogodila, ali neki, koji su bili budni, kažu da su u zadnji trenutak vidjeli kako su mu oči zatvorene. Ne sjećam se puno toga oko cijele nesreće, ali smo vidjeli plamen i svi smo uspjeli pomoći jedni drugima da izađemo kroz prozore vrlo brzo. Sad samo hoćemo da svi dođu kući i da opet budemo skupa, da ostavimo sve to iza sebe', ispričala je Britanka.


Prema pisanju Daily Maila, šestero putnika koji se još uvijek nalaze u Hrvatskoj imaju slomljene kosti u leđima, jedna osoba ima slomljenu prsnu kost i prsni koš dok jedna osoba ima slomljen gležanj.

Jedna od putnica, Colette Alderson trenutačno se nalazi u invalidskim kolicima zbog ozljede u leđima te ima šavove na glavi zbog udarca kojeg je dobila tijekom nesreće.

'Nadamo se da će se idućeg tjedna Colette vratiti kući, Ured za strane državljane pomaže nam da sve organiziramo kako bismo joj to omogućili. Vrlo dobro se nosi s cijelom situacijom', otkrio je njezin otac Martin.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene