Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Požare otvorenoga prostora ispod kninske tvrđave u Kninu i na brdu od Svilaje prema Kninu na predjelu Kozjak, koji su buknuli danas, gase vatrogasci uz pomoć kanadera i zračnoga traktora, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUSZ).


Javna vatrogasna postaja (JVP) u Kninu primila je danas u 11,25 sati dojavu o požaru otvorenoga prostora ispod kninske tvrđave. Na teško pristupačnom i miniranom terenu gori oko četiri hektara trave, niskoga raslinja i borove šume. Požar gasi 14 vatrogasaca sa šest vozila kninskoga JVP-a , a pomoć iz zraka pružaju im dva kanadera.

Požar na brdu od Svilaje prema Kninu na predjelu Kozjak, koji je također izbio danas, gase zemaljske snage te dva kanadera i zračni traktor. Na području Šibensko-kninske županije danas je gorjelo i u uvali Bizikovica na otoku Žut na Kornatima. Požar je u 14 sati ugasio kanader, a izgorjelo je oko pola hektara makije. Od tri požara otvorenoga prostora koji su buknuli danas na području Splitsko-dalmatinska županije dva su ugašena a jedan je lokaliziran.

Vezani članci Zaglavio automobilom ''Ulica žrtava GPS-a'': Turist zaglavio u uskoj uličici, pa postao hit na društvenim mrežama Slika nije dostupna Ugašen požar kod Trogira, planuo novi kod Knina

U akciji gašenja mnoga vatrogasna vozila

Vatrogasni operativni centar (VOC) Split primio je jutros u 8,35 sati dojavu o požaru u uvali Basina na Hvaru kod Vrboske koji je lokaliziran u 10,30 sati. Požar koji je zahvatio borovu šumu na nepristupačnome terenu gasilo je 35 vatrogasaca s 11 vozila iz dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) iz Jelse, Staroga Grada i Vrboske, a iz zraka su im pomoć pružali kanader, zračni traktor i helikopter s uređajem za gašenje. Organizirano je dežurstvo koje će biti na požarištu tijekom noći.

Požar kod Vrlike na predjelu Podosoje ugašen je u 14 sati. Izgorjelo je oko pet hektara hrastove šume, a u gašenju je sudjelovalo deset vatrogasaca s dva vozila iz DVD-a Vrlika te kanader i zračni traktor. Požar na Braču kod Selca ugašen je u 13,30 sati, a izgorjelo je oko pola hektara makije. Požar je gasilo 28 vatrogasaca sa sedam vozila iz DVD-a Bol, Pučišća, Selca i Supetar. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju