Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispad na misi

Predsjednica odgovorila na izjave tijekom skandalozne propovijedi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom mise iz Splita, koja je imala prijenos na javnoj televiziji, dogodio se ispad svećenika Luke Prcele, inače priora dominikanskog samostana u Splitu, koji je otvoreno prozvao predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović jer je Nezavisnu državu Hrvatsku nazvala zločinačkom.

'Ne mogu podnijeti kad netko nekoga udara bez razloga, i ne mogu podnijeti kad i moj narod nekoga udara bez razloga. Pogotovo ne mogu podnijeti da mi sami po sebi pljujemo. Strašno je kada mi, evo sada se nalazimo u mjesecu svibnju, u subotu će se ići na Bleiburg. Zaboravili smo da smo bili ta žrtva. Ja ne mogu nikako oprostiti ovo što je Kolinda Grabar Kitarović izjavila da hrvatska država, Nezavisna država nije bila nezavisna i da je bila zločinačka. Tko to kaže da je današnja Hrvatska država nezavisnija od one koja je bila od '41. do '45.? Ma, ja pitam ako je morala to reći pred Amerikancima, a onda postavljam njoj pitanje, a zašto nisi rekla - pa nismo mi Hrvati bacili atomsku bombu na Hirošimu i Nagasaki', poručio je s oltara dominikanac Prcela.

Zatim je odlučio i reći koju o ministru branitelja Tomi Medvedu, koji, kako je rekao 'nije bio savjetnik ni jednog ni drugog predsjednika, koji nije završio škole u Kumrovcu ili Bileću'.

'Nemoj dopustiti da po nama itko pljuje. To nije Kristov nauk. On nije dopustio da ga udara sluga velikog svećenika, ne dopuštamo ni mi da nas itko udara. Budimo svoji, branimo svoje, ne uzimajmo tuđe, kao što nikad nismo, amen', zaključio je Prcela svoju nedjeljnu propovijed.

Predsjednica odgovorila

Pročitajte i ovo Kolinda na skupu podrške - 3 subota u zagrebu Grabar Kitarović otkrila vraća li se u hrvatsku politiku: "Ne želim da ispadne da sam lagala" Slika nije dostupna "Protuhrvatska retorika" Ured predsjednice o Komšićevim optužbama: "On nije relevantan sugovornik za međudržavne odnose ili bilo što drugo"

Nije trebalo dugo vremena da svoj odgovor na Facebooku objavi hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

'Poštovani gospodine Prcela, Vi meni ne možete oprostiti moju izjavu, a ja Vama opraštam Vašu.
Okrenimo se budućnosti', objavila je hrvatska predsjednica.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene