Što institucije mogu učiniti da bi spriječile spolno zlostavljanje, bila je tema zajedničke sjednice triju saborskih odbora.

Galerija Marija Selak Raspudić Saborska sjednica o seksualnom zlostavljanju - 1 Saborska sjednica o seksualnom zlostavljanju - 2 +0 Saborska sjednica o seksualnom zlostavljanju

Zajednička sjednica triju odbora organizirana je povodom prijava za spolno uznemiravanje na fakultetima i javnoj televiziji. Razgovaralo se o jasnijem definiranju koraka u postupanju u slučaju spolnog uznemiravanja.

Vezani članci Ilustracija Otac saznao mračnu istinu: Majka tri mjeseca tukla i zlostavljala dijete (3), jedan detalj je sve otkrio Rambo Amadeus Poznati pjevač o seksualnom uznemiravanju: "Neplanirano sam je pljesnuo po stražnjici"

Nakon uvodnih izlaganja, zastupnik Zlatko Hasanbegović podigao je prašinu svojom primjedbom.

"Razlog zbog kojeg smo se baš danas okupili ovdje je instrumentalizacija jednog važnog problema u svrhu obračuna u akademskoj zajednici", kazao je Hasanbegović.

"Ne možete reći da je sjednica organizirana tematski da bi se iskoristila za obračun jer je pokretanje sjednice započela puno prije tih imena", odgovorila mu je Marija Selak Raspudić.

"Ova tema se pojavila u hrvatskom javnom životu tek kada se u Beogradu pojavio slučaj gospodina Mike Aleksića", odvratio je na to Hasanbegović.

"Znam da Hasanbegović gaji osobitu ljubav prema kazalištu, no moram ga ipak upozoriti da ovdje nije riječ o predstavi, nego je riječ o ozbiljnom radu saborskih odbora", odbrusila mu je Selak Raspudić. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju